Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

TV4-tittarnas kritik efter Maria Forsbloms uppmaning i Nyhetsmorgon

09 sep, 2020 
AvLovisa Stöm
FotografTV4/Nyhetsmorgon/Instagram
Maria Forsblom är en av programledarna för TV4:s Nyhetsmorgon och har sedan start varit en stor favorit bland tittarna.
Men efter ett uttalande i dagens direktsändning får hon nu stark kritik.
"Vidrigt", skriver en tittare.
Annons

Det var efter att både Soraya Lavasani och Jesper Börjesson försvann från Nyhetsmorgon tidigare i år som Maria Forsblom tillsammans med sin parhäst Martin Järborg tog över som programledare, och efter en och annan sändning är hon idag en av kanalens mest omtyckta profiler. Men under dagens sändning gjorde hon ett uttalande som inte alls togs emot bland tittarna på samma sätt.

Relationen till Martin Järborg

Som programledare för Nyhetsmorgon innebär det väldigt speciella arbetstider, och när andra människor anländer till jobbet vid klockan 09.00 har tv-profilerna redan varit igång i flera timmar. När Hänt frågar Maria om hur hon motiverar sig till att gå upp när klockan ringer på morgonen berättar hon att hennes relation till kollegan Martin är avgörande.

– Det är mest tack vare honom eftersom han är den roliga av oss två, tycker jag. Han är helt fantastisk och jag är så glad att jag får jobba med honom. Nu har vi jobbat ihop i tre månader och jag kan helt ärligt säga att det inte har gått en enda morgon utan att jag har skrattat innan klockan slagit 05.00, berättade hon då.

Annons

Och det krävs inte många mornar tillsammans med programledarna för att se att de har roligt tillsammans.

Den hårda kritiken mot Maria

Men ingen dag är den andra lik för programledarna i Nyhetsmorgon, och idag var en sådan dag då det hände något utöver det vanliga. Det var när det skulle pratas älgjakt och coronapandemin som det plötsligt gick förbi en hel älgfamilj framför kameran i direktsändning, och den oväntade överraskningen fick Maria att gå igång rejält. På Nyhetsmorgons Instagram har de lagt upp ett klipp från den händelserika morgonen.

“Dramatik i Nyhetsmorgon idag när vi fick se inte bara TRE älgar utan även en myskoxe i direktsändning! Jackpot i vilda djur alltså”, skriver de under videon som visar när djuren kommer springandes. Och i bakgrunden hör man även hur Maria och reporter Peter Svanberg kommenterar hela händelseförloppet.

– Vi har älg precis bakom oss nu. Ser ni där i vattnet där bakom?, viskar Peter till kameran.

Och det är då en mycket exalterad Maria säger något som sedan får många att reagera.

Annons

– Skjut den då!, uppmanar hon.

Och hennes uttalande får flera av följarna att se rött. I kommentarsfältet är det flera som är snabba med att ifrågasätta Marias plötsliga uppmaning.

“Skjut den då??? Är det ens jaktsäsong? Vidrigt uttalande!!!!!!!!”, skriver en.

“Så sjukt. Är det spännande med djur som flyr för sitt liv!!! Vidrigt”, skriver en annan.

Läs mer:

Annons