Shelly Proebstel på stranden
1:19

Efter reklamen: 6 kändisar som hyllats för sina ärliga kroppsbilder

(1:19)

De allra flesta har fått lära sig att om man inte har något snällt att säga, så ska man inte säga något alls. Men medan det är en självklarhet för majoriteten, så är det vissa som har missat den livslektionen.

Det fick tyvärr Nya Zeeländaren Shelly Proebstel bli varse när hon besökte stranden. Shelly hade sett fram emot en härlig dag av sol och bad, men blev i stället avbruten av en grupp män som började skratta åt henne när hon tog av sig sin sarong och bara hade bikini på sig. Killarna på stranden reagerade på att Shelly var överviktig och inte hade några problem med att visa sig i bikini.

Döende pappans sista önskan går i uppfyllelse – får träffa nyfödda sonen

Shelly ignorerade männen på stranden, men kunde inte sluta tänka på händelsen, och har nu skrivit ett uppmärksammat Facebook-inlägg om händelsen, där hon slår tillbaka mot alla som kommenterar eller dömer andra personer beroende på hur de ser ut.

”Till killarna som pekade och skrattade när jag tog av mig sarongen i dag på Mt Maunganui beach och visade min själ (min bikinikropp) för världen, så vill jag bara säga (ursäkta språket) – DRA ÅT HELVETE. Det är på grund av as som ni som folk är oerhört osäkra kring sina kroppar. Det är på grund av personer som ni som speciellt kvinnor inte känner sig säkra eller självsäkra eller bekväma att gå ut i samhället i en bikini, en croptop eller en kort klänning, eller visandes sitt magparti”, skriver hon på Facebook.

Starka orden efter kroppshånet

Shelly menar att personer som retar eller mobbar andra för deras vikt antagligen inte förstår hur stor skada en kommentar eller ett skratt kan göra. Hon skriver att även om hon själv är trygg nog i sig själv för att ta händelsen med ro, så hade samma händelse kunnat påverka någon annan så till den grad att den börjat svälta sig själv eller få självskadebeteenden.

Kvinnan visste inte att hon var gravid – födde på flygplanet

”Nästa gång du ser någon som liknar mig på en strand i en bikini eller en liknande situation, innan du skrattar och pekar så ta ett ögonblick och tänk på skadan som du kommer göra. Det är inte alla personer, ung som gammal, kvinna som man, som har lärt sig att få skinn på näsan, eller motståndet eller självförtroendet som jag har som kan skaka av mig det”, skriver Shelly.

Inlägget har gillats 54 000 gånger, delats 16 000 gånger och fått närmare 10 000 kommentarer.