0:55

Efter reklamen: Därför är bakning bra för din hälsa

(0:55)

När 27-åriga läkaren Eleanor Love hade sin praktik på sjukhuset i Virginia jobbade hon mycket med svårt sjuka patienter, och kände att hon inte kunde göra tillräckligt för att hjälpa dem, eftersom hon inte var färdigutbildad ännu.

Det hon kom fram till var att hon kunde hjälpa patienterna med humöret, och svaret på vad som kunde göra dem glada hittade hon i blommor. 2019 grundade hon initiativet The simple sunflower, där hon tillsammans med andra läkarstudenter och privatpersoner började ge blommor till patienterna på sjukhuset där Eleanor hade praktik.

Cassie drabbades av hjärtsvikt – då upptäcktes tvillingarna i magen

För att få blommor till sitt projekt började Eleanor höra av sig till bröllopslokaler och florister för att höra sig för om kommande evenemang, bröllop och fester. Därefter kollade hon med brudparen eller deras bröllopskoordinatorer om de hade planer för vad de skulle göra med blomsterarrangemangen efter bröllopets slut. Allt som oftast hade de inga planer, och Eleanor kunde få få komma och hämta upp blommorna, med hjälp av ett gäng volontärer. Blommorna körde de sedan till sjukhuset, och kunde pynta rummen för så många som 40 patienter i taget.

Patienternas lyckotårar

När blomprojektet blev mer väletablerat behövde inte Eleanor jaga brudpar längre – snarare tvärtom.

– När ryktet började spridas så hörde folk av sig till oss, säger hon.

En av patienterna som fått blommor av The simple sunflower är 68-åriga Connie Melzer, som var inlagd i flera månader på sjukhuset på grund av ett hjärtfel. När hennes rum smyckades med fina blomsterarrangemang började hon gråta för att hon blev så rörd.

– Jag bröt bara ihop och grät. När man är där i sex eller åtta veckor, så betyder det mycket.

Paret adopterade fyra barn – på 24 timmar

Idag är Eleanor Love färdigutbildad läkare, men har fortsatt med sitt initiativ – hon tycker om det så mycket.

– Att kunna hjälpa till att leverera blommor till patienterna är väldigt meningsfullt, för man ser deras ansikten skina upp. Man får kontakt med dem på en ny nivå.

Källa: My positive outlooks.

Mer läsning

Femina