0:59

Efter reklamen: Det här är bästa åldern att bli mamma – enligt forskning

(0:59)

När Sara Heller och hennes partner Chris från Nebraska väntade sitt första barn gjorde hennes läkare en upptäck som kunde ha ändrat allt.

Det visade sig att deras son skulle födas med såväl gomspalt som läppspalt. Dessutom led han av en mycket ovanlig genetisk mutation som innebar ett kromosomfel – något som skulle kunna leda till en rad komplikationer.

Läkarna undrade om Sara Heller verkligen skulle föda barnet.

Men varken hon eller Chris tvekade ett ögonblick.

"Utan att tveka visste vi att vi ville ha honom. Den information vi fick ändrade inte hur vi kände för vår son och vi älskade honom inte mindre för det", skriver Sara Heller på sin blogg Cleft Connection.

Kvinnan tog sin advokatexamen – medan hon födde barn

Då visste de inte ens om pojken skulle kunna gå.

Komplicerade operationer

I oktober 2016 föddes parets son Brody och lyckan var total. Brodys starka personlighet och livsglädje gjorde kärleken till honom ännu starkare.

Resan har också varit tuff – med flera komplicerade operationer och andra komplikationer. Men Brody klarade sig och på Instagram och på sin blogg fortsätter Sara nu att berätta om familjens liv och utveckling.

"Kromosomavvikelsen gör det lite svårare att göra saker som kommer naturligt för de flesta barn", berättar hon om sonen.

Samtidigt skriver hon att Brody jobbar väldigt hårt och har tagit sig förbi många hinder. Han är fyra år gammal och i höst firar han sin femte födelsedag.

Föräldrarna gick skilda vägar

Brodys föräldrar har dock gått skilda vägar men Sara har träffat en ny man – Doug Nicholas – och i juni i år gifte sig paret.

"Älskar min make", skriver Sara på Instagram intill bröllopsfotot.

Utvald läsning

Femina