Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kvinnan tog sin advokatexamen – medan hon födde barn

19 jun, 2021 
AvAino Oxblod
FotografNBC.
Brianna Hill var minuter in i det avgörande examensprov som skulle avgöra om hon skulle bli advokat – då började hennes förlossning.
Mellan de två testdagarna födde hon sin son, för att sedan fortsätta skriva det avgörande provet.
– Jag gjorde allt det här för att jag inte såg något annat alternativ än att nå båda mina mål – bli advokat och bli mamma, säger hon till NBC Chicago.
Annons
Det här är bästa åldern att bli mamma – enligt forskningBrand logo
Det här är bästa åldern att bli mamma – enligt forskning

När Brianna Hills advokatsexamen sköts upp från juli till oktober förra året på grund av coronapandemin insåg hon att det skulle bli tajt för henne. Hon var nämligen gravid, och barnet var beräknat just i oktober. Men när hon satte sig ner för att skriva det prestigefulla slutprovet som avgör om man får jobba som advokat eller inte, så hade hon nog inte kunnat ana hur det skulle sluta.

Provet skulle skrivas hemma, åter igen på grund av pandemin, och med teknik på plats som skulle övervaka så det inte fuskas började Brianna Hill skriva det avgörande testet.

Då går hennes vatten, och förlossningen sätts igång.

– Jag tänkte inte så mycket på det för jag var så inne i provet, säger hon till NBC Chicago.

Annons

Under pausen gick hon upp och tvättade sig, och ringde sin make, innan hon fortsatte svara på provfrågorna.

Födde barn – och fortsatte skriva

Efter att ha tagit sig igenom första delen av det omfattande examensprovet flera timmar senare, så åkte Brianna till sjukhuset och födde sin son, Cassius Philip.

Men tiden i bebisbubblan var kort. Dagen därpå var det nämligen dags för andra delen av provet – som Brianna Hill bestämde sig för att genomföra.

– Jag skrev en del av provet sittandes på handdukar för att mitt vatten hade gått, och den andra delen sittande på kylklampar för att jag hade fött barn natten innan. Jag blödde en del under förlossningen och skrev provet andra dagen medan jag hade blodbrist, konstaterar hon.

I pauserna ammade hon sin nyfödda bebis, och fortsatte sedan skriva provet – trots att hon var nyförlöst med bara 1,5 timme sömn i kroppen.

– Jag gjorde allt det här för att jag inte såg något annat alternativ än att nå båda mina mål – bli advokat och bli mamma.

Annons