0:58

Efter reklamen: 5 karriärkvinnor du måste följa på Instagram

(0:58)

26-åriga Linnea Schmelzer levde ett vanligt liv med fast jobb, en flerårig relation med en partner och ett aktivt och socialt umgängesliv. Men hela tiden kände hon att det var något som fattades.

– Jag tyckte om livet jag levde före skåpbilen. Det var fyllt av att bygga min framtid, tillbringa tid med mina vänner, jobba på relationen med min partner och att vara väldigt aktiv på flera sätt. Men jag måste säga att jag såg fram emot att göra något annat och mer uppfyllande. Jag visste i mitt hjärta att mitt liv inte riktigt var vad jag ville att det skulle vara, säger Linnea i The Mirror.

Hon tog till slut beslutet att lägga sitt företag på hyllan efter att relationen med pojkvännen tagit slut. I stället skaffade hon en skåpbil – döpt till Togo – som hon rustade upp för att kunna bo i medan hon reste runt i landet med sin hund Akela.

– Jag letade efter med djup, mening, resor och erfarenheter, så jag bestämde mig för att skaffa Togo.

Relationen tog slut

Att relationen tog slut innan hon reste iväg var naturligt, och de två är fortfarande nära vänner, menar Linnea.

– Vi var tillsammans i fem år. Det var seriöst och under lång tid trodde jag att vi skulle vara tillsammans för alltid. Men beslutet var gemensamt och vi är fortfarande väldigt nära vänner.

Frisören vägrar klippa av håret – 13 timmar senare är förvandlingen total

Det var i maj 2020 som hon köpte skåpbilen för 20 000 dollar, ungefär 165 000 kronor, och sedan lade ytterligare 60 000 kronor på att själv rusta upp bilen så att den skulle gå att bo i.

– Jag hade en idé för hur jag ville att det skulle se ut, men ritade aldrig upp en design, vilket många skulle råda en att göra. Jag passade bara in sakerna allt eftersom, och bygge vad jag ville härnäst baserat på vad som kändes rimligt för mig.

Så har Linnea inrett sin skåpbil

Skåpbilen tillhandahar både säng, elektricitet, skåp och speglar, men Linnea har inte installerat dusch, vattenpump eller toalett. I stället använder hon offentliga toaletter, och har värmer upp vatten när hon vill duscha i sitt ”duschtält”.

Linnea har också friluftskläder, klättringsutrustning och andra saker som gör att hon kan upptäcka och njuta av naturen omkring sig när hon reser runt i USA. Hunden Akela kallar hon för den ultimata resekompanjonen, som sover med henne i sängen.

– Jag älskar att leva som jag gör. Jag värderar min ensamtid och att vara i naturen. Jag är ofta fridfull och förväntansfull inför vad jag kommer få bevittna eller se i varje område.

Främlingar tror de är far och dotter – Cassandra, 26, och Jonnny, 69, är kära

Utvald läsning

Femina