Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Mamman lämnade bort sonen – återförenas 33 år senare

04 nov, 2021 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
När Melanie Pressley födde sin första son som 19-åring bestämde hon sig för att adoptera bort bebisen, för att hon inte kunde försörja honom.
Nu har mor och son kunnat återförenas på grund av ett dna-test – 33 år senare.
– Man går igenom en sorgeperiod, och ändå så lever man i sorg resten av livet, säger Melanie.
Annons
Adoption - det här gäller i SverigeBrand logo
Adoption - det här gäller i Sverige

Melanie Pressley, nu 53, var 19 år gammal när hon födde sin son Greg Vossler, i staden Canton i Ohio. Eftersom hon inte kände att hon kunde försörja bebisen valde hon att lämna bort honom för adoption, och han adopterades av två föräldrar i en sluten adoption. Att det var en sluten process gjorde att Melanie inte visste vilka som blivit sonens nya föräldrar.

– Man går igenom en sorgeperiod, och ändå så lever man i sorg resten av livet, säger Melanie Pressley om åren ifrån sin son, till Fox News.

Det enda fysiska minnet Melanie hade av sitt barn var ett foto som tagits på dem två tillsammans dagen han föddes.

– Hans adoptivmamma skrev ett brev till mig några månader efter att han föddes. Och hon sa att när han var gammal nog skulle hon berätta för honom att han var adopterad.

Annons

Hittade varandra genom dna-test

Greg Vossler växte upp i sin adoptivfamilj och var nyfiken på sitt biologiska ursprung. När han blev pappa 2018 tog han ett dna-test för att han var nyfiken på sin familjs medicinska historia.

Det var dock först när Melanie Pressleys dotter Rachel gav sin mamma ett presentkort på en dna-tjänst, som Melanie och Greg kunde hitta varandra. Mamman skrev ett meddelande till sin förlorade son på dna-tjänstens sajt när det kommit fram att de var släkt, och när han bekräftade sin födelsedag konstaterade hon att hon antagligen var hans biologiska mamma.

Efter mejl och sms mötte Melanie och Greg upp varandra i juni i år, i Melanie Pressleys hemstad i Ohio. Där fick Greg också träffa sina halvsyskon och sin biologiska mammas nya make, medan Melanie fick träffa sonens fru och sina barnbarn för första gången.

– Att Melanies familj har kommit in i mitt liv vid det här tillfället har varit en välsignelse, säger Greg.

Greg och Melanie i juni 2021.

För Melanie har återföreningen med sin son betytt oerhört mycket.

– Efter att ha hittat honom känns det som att mitt hjärta är helt igen.

Bildkälla: Youtube.

The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna
Annons