1:32

Efter reklamen: Adoption - det här gäller i Sverige

(1:32)

37-åriga singelpappan Ben Carpenter i England har adopterat sitt sjätte barn. Sedan han var 21 år gammal har han adopterat barn med funktionsvariationer som inte har kunnat hitta kärleksfulla hem. När Ben adopterade sitt första barn blev han den yngsta homosexuella mannen att adoptera i Storbritannien någonsin.

I dag lever han med sina barn Jack, Ruby, Lily, Joseph och Louis. Louis adopterades i april förra året, efter att familjen gått igenom en sorgeperiod efter att sonen Teddy tragiskt gått bort i november 2019. Teddy hade en ovanlig sjukdom, Cornelia de Lange-syndromet, men avled till följd av blodförgiftning.

Karla älskar sin dotter – men ångrar att hon blev mamma

Visste att han ville adoptera tidigt

Innan han började adoptera barn med funktionsvariationer – Joseph har Downs syndrom, Ruby är döv och Jack är autistisk – så jobbade Ben Carpenter inom vårdsektorn. Han säger till Daily Mail att han alltid har vetat att han ville adoptera barn i stället för att försöka få egna.

– Jag ville aldrig bli en biologisk pappa för att vara förälder är så mycket mer, säger han och fortsätter:

– Jag ville hjälpa barn som var som mest utsatta och de som mest behövde ett kärleksfullt och omhändertagande hem. Jag hade mycket att bevisa som så ung. Jag behövde visa att jag var mogen nog och kunde erbjuda de här barnen vad de behövde.

37-åriga kvinnan från Sydafrika har fött tio barn samtidigt

Efter att ha adopterat fyra barn hittade han Teddy i en tidningsartikel, där det berättades om den utsatta och sjuka pojken som behövde en familj.

– Vi kom överens om att det var en underbar matchning och adoptionen godkändes. Då hade jag mina fem barn och jag var så glad. De hade alla det så bra. Men 2019 så gick Teddy tragiskt bort till följd av sepsis. Jag var förkrossad och kände mig skyldig ett tag, för jag undrade om jag hade kunnat göra något.

Ben om syskonens relation

Ben berättar att syskonskaran, som blev fem igen med Louis förra året, kommer bra överens och är full av kärlek.

– Jag har alltid drömt om att ha en stor familj och jag är så glad att mina barn är en del av det och att de har så många syskon. Jag sitter ofta och tänker på hur de kommer vara på varandras bröllop.

7-åriga pojken räddade livet på pappa och lillasyster efter vattenolycka

Han fortsätter:

– Även om jag har förändrat deras liv, så har de också förändrat mitt.

Utvald läsning

Femina