Det var den 31 januari som 12-åriga Molly Steinsapir cyklade med en vän i närheten av hemmet i Los Angeles. I en nedförsbacke råkade Molly ut för en olycka, och trots att hon hade cykelhjälm så skadades hon svårt. Vännen som var med lyckades stoppa en bil som kunde ringa efter ambulans, och Molly fördes genast till sjukhuset.

Sedan dess har hennes mamma, framstående advokaten Kaye Steinsapir, skrivit om dotterns kamp för sitt liv på Twitter, och 12-åringens tragiska öde har engagerat hundratusentals personer på plattformen. Kaye har berättat om hjärnröntgen och undersökningar som de hoppats ska få deras dotter frisk igen.

”Vissa av er undrar varför jag delar vad som hänt oss. Att skriva och dela min smärta hjälper för att lätta på den. När jag sitter här i det här sterila rummet timme efter timme, så får era meddelanden av hopp mig att känna mig mindre ensam. Till och med min man, som är väldigt privat, gillar att läsa dem”, skrev hon tidigare i februari.

Nyblivna mamman måste ligga ner hela tiden – för att hennes hjärna läcker

Molly avled av skadorna – mammans vädjan

När Kaye på alla hjärtans dag skrev om en sista undersökning som skulle avgöra om Molly var död eller inte, så fick hon en hälsning av Star wars-stjärnan Mark Hamill.

Men alla böner och tankar räckte inte. Den 15 februari gick Molly bort av sina skador, och Kaye tackade för stödet på Twitter, samtidigt som hon bad alla att skänka pengar till en valfri välgörenhetsorganisation för barn, i stället för att skicka blommor.

”Molly har kallats hem till G-d. Medan våra hjärtan är krossade på ett sätt som gör att det känns som att de aldrig kommer läka, så finner vi tröst i att Mollys 12 år var fulla av kärlek och glädje. Vi är oerhört välsignade som fick bli hennes föräldrar. Vi vet att hon vakar över oss och ler mot sina älskade två småbröder, Nate och Eli, och hennes katt Leroy och hennes dog Calvin. I stället för att skicka blommor, donera gärna till en barnvälgörenhet om du har möjlighet, och gör något bra för någon som behöver det”, skriver hon i en rad tweets.

Trioparet Ian, Alan och Jeremy är historiska – dottern har tre pappor

Utvald läsning

Femina