När paret Ian Jenkins och Alan Mayflield efter nio år tillsammans träffade Jeremy Allen Hodges blev de tre en trio, och lever än i dag i en polygam relation där de alla är ihop med varandra.

Trion har blivit historisk som den första polygama relationen där alla står med som föräldrar på sina barns födelsebevis.

2016 fick Jeremy Allen Hodges och hans partners erbjudande att adoptera embryon från en vän som hade genomgått IVF, och hade embryon över från den processen. De bestämde sig då för att bilda en unik familj, med tre pappor och ett barn.

– Vi ville att alla ska veta att kärlek är vad som skapar en familj och att familjer kan se olika ut men om man bryr sig om sina barn och gör allt man kan för att ge dem bästa möjliga uppväxt, så är det allt som räknas, säger Ian Jenkins till Huffington Post.

Systerns erbjudande till Sara: ”Jag vill föda ditt barn”

Blev historiska efter beslutet om dottern

Inför dottern Pipers ankomst till världen, med hjälp av surrogatmamma, var det stora problemet vem som skulle få räknas som laglig förälder till henne – en process som krävs vid just surrogatfödsel.

– Med surrogatmödraskap så måste man ha ett beslut om föräldraskap från domstolen, som bestämmer vem som är föräldrarna rent lagligt. Från början visste vi inte om alla vi kunde vara med på födelsebeviset, så det blev ett domstolsärende, säger Alan.

Efter att ha fått träffa domaren och argumentera för sin sak så ändrade hon sig i frågan, och lät de tre papporna bli pappor även på papper. Det var första gången i USA:s historia där alla i en polygam familj får bli lagliga föräldrar.

I dag har trion också en son, Parker.

– Vi har mött noll motstånd från någon i våra yrkesliv eller privatliv. Vår äldsta går på förskola nu, och de andra föräldrarna och barnen är mer ”coolt! Berätta er historia”, säger Ian.

Så går det till att skaffa barn själv – allt du vill veta

Mer läsning

Femina