1:31

Efter reklamen: 10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!

(1:31)

Att göra en god gärning för en annan medmänniska kan betyda mycket. Det visade Jack, när han genom en enkel handling hjälpte 88-åriga Violets dröm att gå i uppfyllelse.

Flygvärdinnan Leah Amy berättar på sin Facebook-sida om den fina händelsen, som hon menar har rört henne mer än möten med olika kändisar.

”På de hundratals flygningar jag jobbat på, så har jag haft äran att se efter fotbollsspelare, supermodeller och Hollywood-filmstjärnor, men låt mig berätta om mina två favoritpassagerare någonsin. Jack och Violet”, skrev hon på Facebook efter händelsen 2019.

Så reser du smart med bara handbagage – bästa packningstipsen

Gav bort platsen

Den unga mannen Jack, och hans familj, hade bokat platser i första klass för resan från Europa till New York, men istället för att njuta av den lyxiga resan själv så gav han bort sin plats.

”När han kom ombord så gick Jack till ekonomiklass och hittade Violet, och bytte plats med henne. Han satt sedan på raden precis vid toaletterna i ekonomiklassen och gav inte ifrån sig ett ljud eller bad om något under resten av flygningen. Inget knas, ingen uppmärksamhet, han gjorde det bara för att han var godhjärtad, ingen bad honom”, berättar flygvärdinnan i sitt inlägg, som blev viralt.

88-åriga Violet, som skulle hälsa på sin dotter i New York, hade jobbat som sjuksköterska hela sitt vuxna liv, och hade drömt om att få åka i första klass.

”Hennes dröm har alltid varit att få sitta i första klass, och Jack såg till att det gick i uppfyllelse. Ni skulle ha sett hennes ansiktsuttryck när jag stoppade om henne efter middagen.”

Flygbolagets drag för passagerare som inte vill sitta bredvid barn

För att kunna bevisa för sin dotter om den fina resan bad Violet om att få bilderna postade till sig.

”Hon sa att hennes dotter inte kommer att tro henne, och ville ha en selfie för att bevisa det, men hade ingen telefon eller email-adress. De här bilderna ska jag skicka på posten imorgon.”

Mer läsning

Femina