TV: 10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!
1:31

Efter reklamen: TV: 10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!

(1:31)

Slå på ljud

Du har betalat dyra pengar för en lång flygresa och gjort dig redo för mysiga timmar med snacks, kanske ett glas vin och filmer på flygplans-tv:n. Men planerna går i kras när du inser att du är omringad av skrikande bebisar och härjande småbarn, som gör att du istället räknar ner minuterna till landning.

Låter det bekant? Vi är många som har hamnat i samma situation genom åren, och nu väljer det japanska flygbolaget Japan Airlines att göra något åt saken – för att underlätta för de som verkligen inte vill flyga med barn.

Mannens behandlades illa av flygvärdinnorna – efter beteendet

Flygbolagets smarta tjänst

Flygbolaget har infört en smart tjänst när man bokar flygbiljetterna, för att det ska gå att undvika barn på sin flygresa. När man väljer vilken plats man villl sitta på i flygkabinen så är platserna som är bokade för barn som är två år eller yngre utmärkta med en barnsymbol. På så sätt vet passagerarna innan om de kommer behöva sitta bredvid eller nära barn, eller inte, skriver The Mirror.

”Passagerare som reser med barn mellan åtta dagar och två år gamla som väljer säten på Japan Airlines hemsida kommer ha en barnikon som visas på deras säten när man väljer sittplats. Detta låter andra passagerare veta att ett barn kan sitta där”, skriver flygbolaget på hemsidan.

Flygvärden: Därför ska du aldrig ha shorts på dig när du flyger

Initiativet hyllas nu av resenärer som har fått sina flygresor förstörda av barnskrik – men gör också att barnfamiljerna får mer toleranta medpassagerare runt sig.

TV: Här är 5 saker flygpersonalen stör sig på att du gör
0:57

Efter reklamen: TV: Här är 5 saker flygpersonalen stör sig på att du gör

(0:57)

Slå på ljud
Mest läst