Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Flygbolagets drag för passagerare som inte vill sitta bredvid barn

14 sep, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT,
Tycker du att det kan förstöra en hel flygresa om du råkar hamna bredvid eller bakom en skrikande bebis eller ett lekfullt småbarn?
Det har ett japanskt flygbolag tagit fasta på – och märker ut vart barn sitter på planet för den som bokar biljetter.
Annons
TV: 10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!Brand logo
TV: 10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!

Du har betalat dyra pengar för en lång flygresa och gjort dig redo för mysiga timmar med snacks, kanske ett glas vin och filmer på flygplans-tv:n. Men planerna går i kras när du inser att du är omringad av skrikande bebisar och härjande småbarn, som gör att du istället räknar ner minuterna till landning.

Låter det bekant? Vi är många som har hamnat i samma situation genom åren, och nu väljer det japanska flygbolaget Japan Airlines att göra något åt saken – för att underlätta för de som verkligen inte vill flyga med barn.

Annons

Flygbolagets smarta tjänst

Flygbolaget har infört en smart tjänst när man bokar flygbiljetterna, för att det ska gå att undvika barn på sin flygresa. När man väljer vilken plats man villl sitta på i flygkabinen så är platserna som är bokade för barn som är två år eller yngre utmärkta med en barnsymbol. På så sätt vet passagerarna innan om de kommer behöva sitta bredvid eller nära barn, eller inte, skriver The Mirror.

”Passagerare som reser med barn mellan åtta dagar och två år gamla som väljer säten på Japan Airlines hemsida kommer ha en barnikon som visas på deras säten när man väljer sittplats. Detta låter andra passagerare veta att ett barn kan sitta där”, skriver flygbolaget på hemsidan.

Initiativet hyllas nu av resenärer som har fått sina flygresor förstörda av barnskrik – men gör också att barnfamiljerna får mer toleranta medpassagerare runt sig.

Annons
TV: Här är 5 saker flygpersonalen stör sig på att du görBrand logo
TV: Här är 5 saker flygpersonalen stör sig på att du gör
Annons