1:06

Efter reklamen: Bröstcancer - kvinnans vanligaste cancersjukdom

(1:06)

82-åriga Sheila Martin är väldigt engagerad i kampen mot magcancer, efter att ha förlorat sin sin Richard i sjukdomen för tre år sedan, när han var 57 år.

Sheila, som är farmor till 15 barnbarn, har samlat in tiotusentals kronor till forskning om sjukdomen – och mest pengar drog hon in när hon valde att raka av sig håret. Innan hon snaggade sig för välgörenhet hade hennes insamling bara fått ihop några tusen kronor, men efter det vågade draget har pengarna trillat in från välgörare.

Den välgörenhetsengagerade Sheila hade dock hoppats på att få donera det rakade håret till en peruk för canceröverlevare, men fick avslag när hon väl skulle skänka bort håret. 82-åringen nekades att donera både för att håret var grått och för att det var snäppet för kort.

Änkan Helen har drabbats av obotlig cancer – döttrarna blir föräldralösa

Snaggade håret hyllas av vännerna

Men efter att ha kommit över besvikelsen med att ha snaggat sig utan att håret får komma till användning, så tröstar sig Sheila nu med att snaggningen drar in pengar.

– Jag drog in mycket mer än jag någonsin hade kunnat tro. Jag trodde kanske att vi skulle få mellan 2000-3000 kronor, och vi har fått så mycket mer än det, berättar hon för The Mirror.

Efter att ha rakat av sig håret har Sheila själv fått donationer, i form av peruker och hattar. Samtidigt får hon också komplimanger för sin nya frisyr.

– Jag har fått donerat sju hattar och en röd peruk. Så det borde räcka för mig. Många personer säger att jag verkligen passar i det.

Kvinnan såg en man gråta vid bensinpumpen – sen ändrades allt

Mer läsning

Femina