1:13

Efter reklamen: Så hanterar du trauma efter en olycka

(1:13)

När den 56-åriga dykaren Michael Packard var ute på sin andra dyktur för dagen i vattnet utanför Provincetown i fredags, så visste han inte att han snart skulle komma att vara med om något totalt osannolikt och livsfarligt.

Men plötsligt, några meter från den sandiga botten, så blev han attackerad av en knölval – och uppäten.

– Plötsligt kände jag en stor knuff, och i nästa ögonblick var det helt svart. Jag kunde känna att jag rörde mig, och jag kände hur valen klämde mig med musklerna i sin mun, säger han till Cape Cod Times.

Åsa, 77, berättar: Därför väljer jag att dejta på nätet

Efter den initiala chocken trodde Michael först att han var i munnen på en haj, men efter att ha insett att han inte kände några tänder gissade han att det var en val – och han trodde att det var ute med honom.

– Jag tänkte för mig själv att det finns ingen chans att jag tar mig ur det här. Jag är färdig, jag är död. Allt jag kunde tänka på var mina pojkar, de är 12 och 15 år gamla.

Kämpade för sitt liv mot knölvalen

Michael kämpade för sitt liv i sin dykarutrustning inne i munnen på valen i ungefär en minut innan han skonades av det gigantiska däggdjuret.

– Sen helt plötsligt så åkte han upp till ytan och bara började skaka sitt huvud. Jag kastades upp i luften och landade i vattnet. Jag var fri och bara flöt där. Jag kunde inte förstå att jag överlevde.

37-åriga kvinnan från Sydafrika har fött tio barn samtidigt

Kaptenen Joe Francis, som höll i en fisksafari i närheten, bevittnade den helt osannolika händelsen.

– Han har riktigt tur som lever. Jag såg Mike komma flygande ut ur vattnet med fötterna först och simfötterna på, och sen landa i vattnet.

Michael Packard berättar om traumat.

ABC/Youtube.

Kaptenen hoppade i vattnet för att hjälpa Michael upp på båten, och allt den chockade dykaren kunde säga var att han hade varit i munnen på en knölval.

Snart övergick dock chocken till intensiv smärta, och Michael skyndades till ett sjukhus i närheten. Det visade sig dock att han inte hade brutit benen som han först hade trott – och redan samma dag som han slukats av valen kunde Michael åka hem med sin fru, hem till sina efterlängtade söner.

Tonårstjejen slår ner en björn för att rädda sin hund – videon visar

Utvald läsning

Femina