När Breanna Lockwood, 29, och maken Aaron försökte skaffa barn stod det snart klart att det inte skulle gå. Breonna var nämligen infertil. Trots det har de nu blivit föräldrar till dottern Briar Juliette Lockwood i början av november – allt tack vare Breannas mamma, Julie Loving, 51.

När Loving fick veta att hennes dotter inte kunde föda barn själv så erbjöd hon sig att vara surrogatmamma.

– Jag tog upp det med henne. Hon var inte med på det och tyckte jag var galen, men jag fortsatte insistera. Jag har sprungit 19 maraton och gjort många triathlon. Jag kände att min hälsa tillät det, och jag hade väldigt enkla graviditeter med båda mina barn, säger hon till People.

Breanna Lockwood gav med sig efter ett tag, och är nu glad över beslutet att låta sin mamma bära hennes barn.

– Att kämpa med infertilitet var det svåraste som jag någonsin gått igenom. När du har en plan för ditt liv, och sedan drabbas av något som infertilitet. Jag kände att jag inte längre kunde se det jag föreställt mig, att det tagits ifrån mig. Jag tycker det känns som mamma är det närmaste hon kan komma ett hem, när det inte är min kropp. Min mamma vill bli mormor lika mycket som jag vill bli mamma, så hon gör vad hon kan, säger hon.

Mormor födde sitt barnbarn – hyllas av dottern

Den andra november föddes Briar, och Breanna hyllar sin mammas insats på Instagram.

”Min mamma var en rockstjärna genom den tunga förlossningen. Uppoffringarna hon gjorde för att den här biten av himlen skulle komma till världen tar andan från mig. Att hålla min dotter i mina armar får mitt hjärta att spricka. Känslan av hur jag skulle göra exakt vad som helst för det här barnet strålar genom mig när jag tittar på henne, och reflekterar också vad min mamma gjorde för mig”, skriver hon.

När dottern blir tillräckligt stor kommer hon få veta på vilket speciellt sätt hon kom till världen, säger Breanna och Aaron, som menar att det visar hur dottern var så älskad att de gjorde allt för att få henne hos sig.

– Vi kommer vara väldigt öppna med henne, från det att hon är väldigt ung och berätta för henne när hon är gammal nog att förstå. Och bara berätta sanningen, säger Julie Loving till People.

Läs mer:

Gravida Emma Roberts om läkarens besked – efter åren med endometrios

Maria Forsblom kritiseras efter orden om barnkalaset i Nyhetsmorgon

Sophie Turners första avslöjande om dottern – efter långa tystnaden