TV: 5 svenska kvinnliga OS-hopp i Tokyo-OS 2021
0:55

Efter reklamen: TV: 5 svenska kvinnliga OS-hopp i Tokyo-OS 2021

(0:55)

Amerikanska gymnastikstjärnan Simone Biles var förhandstippad att ta hem flera OS-guld i Tokyo i somras, men när hon valde att dra sig ut en del av tävlingarna på grund av psykisk ohälsa så öppnade det upp för andra vinnare.

Vinsten blev fortfarande amerikansk, när 18-åriga landslagsvännen Sunisa ”Suni” Lee vann guldet i den individuella grenen istället.

– När jag kom till den här tävlingen trodde jag inte att jag skulle kunna tävla om en guldmedalj. Jag kom för att tävla om silvermedaljen. Att vara här är galet, säger Suni Lee om vinsten.

Under hela sin resa inom gymnastiken, och vägen fram till OS-guldet, har 18-åringen stöttats av sin pappa John Lee, och hon ser vinsten som deras gemensamma.

– Det här är vår dröm, och det är vår medalj.

Flickan sitter i rullstol – får docka som ser ut som henne

Simone Biles fina gåva till vännens pappa

John Lee har inte haft det lätt. För två år sedan, bara dagar innan Suni skulle tävla i amerikanska mästerskapen, ramlade han från en stege när han hjälpte en vän att trimma träd. Han skadade ryggen så svårt att han blev förlamad från midjan och nedåt, och sedan dess är han rullstolsburen.

Simone Biles har imponerats av vännens fina relation med pappan, och ville därför hjälpa John att få en toppmodern elektrisk rullstol. Hon tog hjälp av Today show för att överraska John och hans dotter.

– Jag älskar din dotter Suni så mycket. Du har gjort så mycket för henne, så jag hörde av mig till mina vänner på Today show för att se om vi kunde göra något speciellt för dig, säger Simone Biles i klippet där hon avslöjar att John ska få en ny rullstol.

Ensamstående pappan adopterade döende pojke – gjort succé i OS

John blev överväldigad av den fina gåvan.

– Det här är fantastiskt. Tack hörrni, säger John i klippet.

TV: Sveriges 9 kändaste powerkvinnor över 80 - nu och då
1:23

Efter reklamen: TV: Sveriges 9 kändaste powerkvinnor över 80 - nu och då

(1:23)

Utvald läsning

Femina