Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Polisen adopterar fem barn – efter att ha räddat dem från föräldrarna

22 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografLas VEgas review journal.
Polisen Nicholas Quintana kallades till en brottsplats, där en 40-årig kvinna anklagades för att ha mördat sin exman – inför deras fem barn.
Efter att ha pratat med sin fru visste Nicholas vad han behövde göra: de skulle adoptera syskonskaran.
– Det tog fram minnen från barndomen när min pappa mördades av en familjemedlem, säger han till Fox News.
Annons
Adoption - det här gäller i SverigeBrand logo
Adoption - det här gäller i Sverige

Det var den fjortonde januari som polisen Nicholas Quintana satt och åt lunch på sin rast i Las Vegas, när han fick larmet om en skjutning. Även om andra poliser också kallades till platsen bestämde han sig för att åka till platsen. Det han möttes av skulle förändra hans liv för alltid.

40-åriga Emily Ezra greps på platsen misstänkt för att ha mördat sin exmake Paul, genom att skjuta ihjäl honom. Mordet tog plats i parets gemensamma hem – där också deras fem barn befann sig. Emily står nu åtalad för brottet.

För Nicholas blev fallet snabbt personligt, då han kunde dra paralleller till sitt egna liv.

– Det tog fram minnen från barndomen när min pappa mördades av en familjemedlem, säger Nicholas till Fox News.

Annons

Frågade hustrun om att adoptera barnen

Nicholas Quintana blev snabbt orolig för de fem traumatiserade barnen, som han visste nu skulle hamna i socialens system, där de kanske skulle splittras för att placeras i fosterhem. Han bestämde sig därför för att fråga sin hustru Amanda om inte de kunde ta in barnen i sitt hem, och bli deras familjehem.

– Förståeligt så var hon först tveksam till det. Jag sa ”lyssna, träffa dem bara, för du kanske också förälskar dig i de här barnen. Träffa dem bara.”

Bara några dagar senare åkte Nicholas och Amanda till de sociala myndigheterna, där de fick träffa barnen och sa till dem att de ville ta in dem som fosterbarn. Nicholas berättar att den äldsta i syskonskaran, 16-åringen, var chockad över beskedet och behövde fråga om det verkligen kunde stämma.

Nicholas Quintana säger att han alltid har velat bli pappa, och kunna ge sina barn den fadersfigur han aldrig hade. Nu går han och Amanda igen processen för att registreras som fosterfamilj, för att senare kunna adoptera syskonen också. De har också satt upp en insamling hos Gofundme, för att få in pengar för att kunna ta hand om barnen.

– Jag tänker på varenda en av dem, från den äldsta till den yngsta. Nu tänker jag inte bara på beslut med min fru, utan med min fru och våra barn.

Källa: The Mirror.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons