Sajten Fyndiq har kritiserats för at ha sålt rasistiska Halloween-kit. Produkterna marknadsfördes som sätt att klä ut sig till "kines" och "afrikan" på Halloween, och illustrerades med bilder på rasistiskt sminkade barn.

Produkterna lyftes på sociala medier och det riktades skarp kritik mot prylsajten – som snabbt reagerade och tog bort produkterna. Efteråt har också sajtens VD gått ut och bett om ursäkt, samt förklarat vad som gick fel.

"Tyvärr har vi på Fyndiq gjort bort oss. Vi har haft rasistiska produkter ute till försäljning, och det är rent ut sagt förjävligt. Produkterna det handlar om är ett antal sminkset inför Halloween. Detta är så långt ifrån vad för typ av bolag vi är och den företagskultur vi har", skriver de på sin Instagram.

Försäljaren togs bort från sajten

De förklarar att de, i likhet med Blocket, är en samlingsplats för olika försäljare, och att oacceptabla produkter har lyckats ta sig igenom deras utgallringsnät.

"Jag vill slutligen understryka att ingen på företaget har aktivt lagt upp dessa produkter på vår sajt, eller ens vetat om att de fanns. Så fort vi fick reda på det, släppte vi allt och tog bort produkterna direkt och stoppade handlaren. Detta då dessa produkter helt går emot våra värderingar och avtal", skriver vd:n Fredrik Norberg på Instagram.

Läs mer:

Meghans dyrbara hyllning till Diana

Så mycket tjänar Kardashian – på ett Instagraminlägg

Han kommer spela prins Charles i sista The Crown