Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Siamesiska tvillingarna opererades i ett dygn – så ser de ut nu

26 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
Trillingarna Mackenzie, Macey och Madeline Garrison fick ingen lätt start i livet – två av dem var sammanväxta som siamesiska tvillingar vid födseln.
Med en livsfarlig och dygnslång operation lyckades läkarna dela på flickorna, som nu fyllt 18 år.
Så här lever trillingarna idag!
Annons
6 kändisar med okända tvillingarBrand logo
6 kändisar med okända tvillingar

Att födas som siamesisk tvilling är inget som hör till vanligheterna – bara en förlossning på 200 000 innefattar sammanväxta tvillingar. När trillingarna Mackenzie, Macey och Madeline Garrison föddes 2003 ställdes deras föräldrar inför en stor chock – två av döttrarna var ihopvuxna med varandra.

För att Mackenzie och Macey skulle kunna få ett normalt liv bestämde sig familjen för att låta dem genomgå en omfattande operation. Döttrarna, som var sammanväxta på sidan av kroppen och dessutom delade ett tredje ben med varandra, opererades i 24 timmar på Children's hospital i Los Angeles. Ett riskfyllt ingrepp som gjorde att trillingsystern Madeline riskerade att växa upp ensam.

Annons
Tvillingarna före operationen.

Lyckades opereras isär som bebisar

Efter att ha tillbringat sina första månader i livet ihopvuxna med varandra var de nog förvirrade när de vaknade upp efter den långa operationen. Till familjens stora glädje gick ingreppet bra, och i år har trillingarna fyllt 18 år.

Även om de numera inte sitter ihop, så har systrarna märkts fysiskt av sin tid som sammanväxta. Eftersom de delade på ett ben har de båda nu bara varsitt ben, och tar sig fram på kryckor, något de visar i en minidokumentär på Instagram. Systrarna har också blivit kortare än sin trillingsyster.

Mackenzie och Macey måste gå med kryckor.

– Jag ser mig inte som speciell. Jag ser bara på mig själv som en 17-årig tjej som går på gymnasiet, som vill få ett jobb och en karriär som hon älskar, och som vill gifta sig och vill skaffa barn, har Mackenzie sagt till People.

Annons

Läkaren Dr. Stein minns fortfarande operationen, trots alla år som har gått. En så speciell arbetsdag är svår att glömma bort.

– Det går knappt en vecka utan att jag tänker på dem på något sätt, har han sagt i en intervju.

Trillingarna försöker leva ett vanligt liv.
Annons