Barnsjuksköterskan Lucy Letby har blivit gripen misstänkt för flera mord på barn – för tredje gången på två år. Den 30-åriga sjuksköterskan greps för första gången av polisen i Cheshire redan 2018, men släpptes så småningom. 2019 greps hon på nytt för samma misstankar, och nu igen en tredje gång.

Det rör sig om mord på åtta bebisar, och mordförsök på ytterligare nio stycken, på Countess of Chester-sjukhuset.

Letby, som tidigare var sjukhusets ansikte utåt under en stor kampanj för att dra in pengar, är misstänkt för att ha dödat barnen mellan mars 2015 och juli 2016 – en period då barnadödligheten på sjukhuset låg tio procent över snittet.

Sjukhuset startade en intern utredning när läkarna insåg att bebisarna, som alla var för tidigt födda, dog till följd av problem med hjärta och lungor, men att de var ovanligt svåra att återuppliva.

Lucy Letbys vänner och familj har hela tiden försvarat hennes oskuld, och sagt att hon är lite tafatt men har ett stort hjärta.

Polisen går ut med att Lucy Letby gripits på nytt

Poliskommisarie Paul Hughes driver utredningen, och säger till Daily Mail att Lucy Letby har gripits igen, efter de tidigare misstankarna.

– Det har gått mer än tre år sedan vi först startade upp utredningen angående ett antal bebisdödsfall och kollapser som inte resulterade i dödsfall på avdelningen för för tidigt födda barn på The Countess of Chester-sjukhuset, säger Paul Hughes till Daily Mail, och fortsätter:

– I dag den tionde november, som en del av vår fortskridande utredning, så har en person i sjukhuspersonalen åter igen blivit gripen misstänkt för mord, kopplat till de åtta barn som miste livet och mordförsök på nio bebisar.

Läs mer:

Stjärnans stora hälsoresa – lade om hela livet: ”Blev min last”

Amy Schumer, Sharon Stone – och 6 andra kändisar som varit nära att dö

Robert adopterade fem syskon

Mer läsning

Femina