Brandmän vid en brand.

Den 64-åriga hemsjuksköterskan Gwendolyn Theus gick tragiskt bort i en eldsvåda på måndagen – för att hon försökte rädda livet på sin patient.

Theus jobbade hemma hos en 71-årig förlamad kvinna i Louisiana när huset började brinna. I stället för att springa därifrån gjorde Gwendolyn allt hon kunde för att rädda sin patient. Hennes ansträngningar gjorde att hon själv gick bort, medan den förlamade kvinnan överlevde.

Brandkåren kom till platsen och hämtade både Gwendolyn och kvinnan medvetslösa ur huset. Men medan de lyckades få liv i patienten igen, gick sjuksköterskans liv inte att rädda. Hon antas nu ha dött av rökförgiftning av röken hon andades in.

Sjuksköterskan ville rädda patienten från elden

Patienten har berättat för utredare att Gwendolyn Theus försökte rulla ut hennes säng ur rummet flera gånger. När det inte fungerade övergick hon till att försöka dra ut kvinnan ur sängen och ut genom fönstret – men att hon svimmade av röken medan hon försökte. Även grannar i området ska ha försökt hjälpa till att få ut den 71-åriga kvinnan från det brinnande huset – men ingen lyckades i tid för att rädda sjuksköterskan.

– Fröken Theus tappra försök att sätta sin patients liv före sitt eget är både beundransvärda och hjärtekrossande. Vi ber för hennes nära och kära, och för det överlevande offrets läkning, och hennes förlust av en dedikerad sjuksköterska och vän, säger brandchefen H. “Butch” Browning, skriver People.

Den 71-åriga kvinnan spås nu kunna återhämta sig helt från branden, på grund av Gwendolyn Theus ansträngning.

Brandutredningen har ännu inte kommit fram till vad som orsakade branden som kostade Gwendolyn Theus liv, men säger i ett pressmeddelande att huset de befann sig i inte hade någon brandvarnare. De understryker att alla familjer borde ha en brandvarnare i sina hem.

Läs mer:

Sanningen om bilden på prinsessan Sofia

Vänner-skådisens förlovningslycka: ”Jag bara bestämde mig”

Läkarens varning efter bisarra skönhetstipset