Coronapandemin har inte lämnat någon oberörd, men hur hårt man har blivit drabbad varierar från person till person. Medan vissa förlorat både jobb och närstående, har andra mest märkt av det i att samhällena stängts ner.

Några av de som drabbats allra hårdast av covid-19 är så klart sjuvårdspersonalen, och främst de som jobbar på intensivvårdavsdelningarna. Amerikanska IVA-sjuksköterskan Kathryn Nivey har blivit viral på Twitter för att hennes inlägg sammanfattar vårdpersonalens tuffa verklighet. I inlägget visar hon två bilder på sig själv – en där hon ler på ett foto när hon utbildats till sjukskötersa, och ett med trött min och djupa linjer i ansiktet från skyddmasker.

”Hur det började och hur det går”, skriver hon till bilderna.

Sjuksköterskans ärliga budskap om corona

Bilderna ger en tydlig bild av vad hon går igenom varje dag på intensivvårdsavdelningen. Nivey fortsätter skriva i en tråd nedanför bilderna.

”Jag älskar att vara sjuksköterska. Jag hade inte förväntat mig att vara en nyexaminerad sjuksköterska under mitten av en politiserad pandemi, men livet kommer snabbt och även i en pandemi så finns det inget jag hellre skulle göra”, skriver hon.

Hon trycker också på hur hemskt det är att behöva bevittna så många dödsfall, när det är personer som inte hade behövt dö.

”När man ser dem dö på samma sätt, gång efter gång efter gång. Det är förkrossande att grundläggande vett och anständighet har blivit politik”.

I en intervju med BuzzFeed säger Nivey att hon tog bilden efter att ha jobbat med covid 19-patienter. Hon vill att det ska få folk att tänka till.

– Vårdpersonal har ingen anledning att ljusa. Vi har inte fått något av den här pandemin, och vi är också trötta på karantän och nedstängningar. Men mer än det, så är vi trötta på de oändliga vågorna av död och sorg som hade kunnat förhindras. Vi vill vad vi alltid velat – att ta hand om er och hålla er säkra.

Läs mer:

(Oönskad) trendspaning: Så har pandemin påverkat våra matvanor inför 2021

Det ska man tänka på när man julhandlar online – alla bästa tipsen

Så reser du hem coronasäkert i jul – med och utan bil