Maddie, 31, hade alltid funderat över att vara surrogatmamma åt någon annan. När hon närmade sin 30-årsdag och var ensamstående mamma åt två pojkar på åtta och tio år, så påbörjade hon processen.

– Det var en nu eller aldrig-grej. Ju mer jag lärde mig om det och hur det fungerar i Storbritannien, desto mer verkade det vara något jag verkligen ville göra.

I Storbritannien får man inte betala surrogaten för att de bär ens barn, mer än att man ersätter dem för sjukvårdskostnader och eventuell förlorad arbetstid. I exempelvis USA får surrogatmammor ekonomisk ersättning.

För Maddie handlade det om att kunna göra skillnad i andra människors liv.

– Jag tror att vilja ha barn är något djuriskt, och att inte kunna föra något du vill så mycket är nog en av de värsta känslorna någonsin. På ett själviskt plan så är det fantastiskt att vara en ljuspunkt och ha en speciell plats i någon annans familj, säger hon.

Jake och Sean bad till Gud om att sluta vara homosexuella – nu har de barn ihop

Träffade Alex och Richard genom en organisation

Alex, 38, och Richard, 37, träffade Maddie genom en välgörenhetsorganisation som parar ihop surrogater med blivande föräldrar. Under flera månader lärde de känna varandra innan de bestämde sig för att gå igenom processen att skaffa barn, men det skulle dröja åtta månader innan fostret som skulle bli dottern Hannah började växa i Maddies mage. Trion använde sig av Maddies ägg, så hon är också biologisk mamma till Hannah.

– Jag tyckte det var ganska utmanande. Jag tänkte, herregud, här har jag lovat dem ett barn och fått dem att hoppas, kan jag genomföra det.

Maddie: Så kändes det att ge bort barnet jag fött

Men till slut gick det, och när Hanna föddes kändes det självklart för surrogatmamman att ge bort henne till papporna.

– De la henne i en handduk på min mage och Alex och Richard var som fastfrusna. Jag tog deras händer och lämnade över Hannah. De bara grät. Jag hade ett stort leende på läpparna. Vi var alla i sjunde himlen, säger Maddie.

Under pandemin har Maddie inte kunnat träffa Hannah, men Alex och Richard skickar många uppdateringar.

– När det kommer till beslut om Hannahs liv så kommer det alltid vara helt upp till Alex och Richard. Sättet vi förklarade det för mina barn, vilket jag tycker är ett bra sätt att se på det, är att Hannah är som en kusin. Mina barn älskar Alex och Richard och började snabbt kalla dem farbror Alex och farbror Richard. Vi är som en stor, lycklig familj.

Sexbarnsmamman hjälpte sin homosexuella bror att bli pappa

Källa: Inews.