Det var våren 1968 som 16-åriga kärleksparet Donna och Joe satte sig ner med sina föräldrar och berättade att Donna var gravid. En tonårsgraviditet i USA vid den här tiden var en stor skandal, och föräldrarna fick paret att både göra slut med varandra och lova att aldrig ringa varandra igen. De hade då varit tillsammans i två år och var blixtkära. Beskedet var förkrossande, men både Joe och Donna gjorde som föräldrarna sa. Kort därefter flyttade Donna och hennes familj bort, och hon och Joe såg varandra inte igen på över 50 år.

Den 29 juni 2019 får Joe ett sms, när han äter lunch med sin vuxna son som jobbar som bilförsäljare.

”Hej Joe, jag fick ditt namn från Donna. Jag vet inte hur jag ska säga det här men jag tror du är min biologiska pappa. Jag vill inte ha något av dig. Jag vill bara få veta var jag kom ifrån”, stod det i sms:et.

Julia och Cassandra träffades på jobbet – upptäckte att de var syskon

Joe blev chockad. Han hade vetat att Donna blivit gravid, men efter att hon flyttat hade han inte fått någon mer information. Han visste inte med säkerhet om barnet hade fötts, om det hade adopterats bort, om det var en pojke eller en flicka. Genom åren hade han funderat över det, ofta när han klippte sin gräsmatta.

Laura letade rätt på sina biologiska föräldrar

Sms:et kom från 51-åriga Laura, som också hade undrat i hela sitt liv var hon kom ifrån. Laura hade adopterats av en fin familj som gett henne en trygg och kärleksfull uppväxt, men det stillade inte hennes nyfikenhet.

– Som adopterad person växer man upp och tänker ”jag ser inte riktigt ut som min familj”. Jag har alltid varit nyfiken. Det gnagde inte på mig, men det fanns alltid där, säger Laura.

Med hjälp av ett DNA-test lyckades Laura hitta Donnas bror och syster, och hörde av sig till dem. En dag får Laura ett mejl från Donna själv.

”Jag är din biologiska mamma. Jag känner att jag är skyldig dig detta. Vad du än vill veta”, stod det bland annat i mejlet.

Nicole blev gravid utan att ha haft samlag – läkarnas upptäckt

Joe och Donna hittade tillbaka till varandra efter 51 år

Under åren hade både Joe och Donna varit gifta två gånger vardera, och fått flera barn på varsitt håll. Men när Laura kom in i deras liv 2019 var de båda singlar och levde ensamma. Med Lauras hjälp kunde de ta kontakt med varandra igen – och när de väl började prata så kunde de inte sluta.

När Donna och Joe möttes efter 51 år kände de att de skulle vara tillsammans.

– Vi såg varandra och kramade varandra och grät. Vi visste. Vi visste, säger Joe.

Maj 2020 gifte sig paret, efter 51 år ifrån varandra.

Laura var inte beredd på att föra samman sina biologiska föräldrar igen. Hon ville bara veta vilka hennes föräldrar var, och om hon var ett kärleksbarn. Svaret på den sista frågan är nu uppenbart.

– Det känns jättebra att vara en del av... Att vara en del av att avsluta den där tonårsromansen.

Källa: Indy Star.

Bästa vännerna återförenade efter 82 år – skildes i andra världskriget

Mer läsning

Femina