1:19

Efter reklamen: Måns och Ciara Zelmerlöw om missfallen

(1:19)

Tv-profilen och modeentreprenören Pippa O'Connor är gravid med sitt tredje barn tillsammans med sin make, Brian Ormond. Efter att ha gått ut och berättat om de glada nyheterna så väljer Pippa också att berätta om den mörka historien bakom graviditeten.

Efter att paret hade fått sina två barn Ollie och Louis så drömde de om ett tredje tillskott i familjen, men Pippa hade svårt att bli gravid, och paret bestämde sig för att vara glada för två barn, och så fick det bli som det blev. Men så sommaren 2020 blev hon gravid.

Anna, fick fyra missfall och har begravt två barn - på tre år

– Förra sommaren blev jag gravid, vilket var den största chocken. Jag kunde verkligen inte tro det. Men sen fick jag tyvärr missfall i oktober. Jag gick på mitt andra ultraljud, och det fanns inget hjärtslag. Jag känner så många som varit med om samma och jag vet att det är många som ser detta som har gått igenom detta i dag eller förra veckan, och vi vet alla hur vanligt det tyvärr är, säger hon i en video på Instagram.

Vill att fler ska berätta om missfall

Pippa O'Connor säger att hon tycker att det fortfarande finns ett stigma kring missfall, men att hon uppmuntrar andra att våga dela med sig av sina erfarenheter med varandra.

– Jag vet inte om jag hade sagt det om jag inte varit lyckosam nog att bli gravid igen nu. Jag antar att vi inte vill visa oss sårbara och jag personligen vill inte känna mig ledsen. Men jag vet hur jag tänkte då, och hur jag ville att någon annan skulle säga ”det där hände mig med”. Ni vet, man vill kunna relatera till någon.

Carina Berg om småbarnskaoset, förlossningarna och mammakroppen

Profilen säger att en del av henne kände att hon inte hade rätt att vara ledsen för att hon hade två friska barn redan, men att sjukvårdspersonalen sa åt henne att inte tänka så.

– En fantastisk sköterska sa till mig ”Pippa, det spelar ingen roll om du har sex barn hemma eller inga. En förlust är en förlust, och det är okej att vara ledsen”. Den meningen fastnade verkligen hos mig och hjälpte mig.

Pippa avslutar med att säga att hon hoppas hon lyckats uppmuntra andra att prata om det stigmatiserade ämnet.

– Jag hoppas jag har kunnat ge lite tröst till någon som är ledsen eller kämpar för tillfället.

Pernilla Wahlgrens svåra tid med exet: ”Jag skämdes”