Pernilla Wahlgren med Joachim Lennholm.
0:53

Efter reklamen: Visste du det här om Pernilla Wahlgren?

(0:53)

Slå på ljud

Pernilla Wahlgren har barnen Oliver, Bianca och Benjamin Ingrosso tillsammans med exmaken Emilio Ingrosso. Men när hon träffade pojkvännen Joachim Lennholm efter uppbrottet från Emilio 2002 så ställdes hon inför en jobbig situation som hon inte hade hamnat i innan.

Under sina sex år tillsammans fick Pernilla Wahlgren och Joachim Lennholm kämpa för att få barn. Innan de till slut fick sonen Theo så hade Pernilla Wahlgren drabbats av ett jobbigt missfall.

När Carina Berg gästar Pernillas podcast Wahlgren och Wistam, så pratar de om kampen att försöka få barn. Carina Berg, aktuell med Var fan är storken?, ett program om ofrivillig barnlöshet, har själv berättat mycket om sin kamp för att bli gravid och få barn med yngre maken Erik Berg.

Därför vill Pernilla Wahlgren hålla mannen hon dejtar borta från barnen

Pernilla Wahlgrens skam efter upptäckten med exet

Pernilla Wahlgren tror att de två har liknande erfarenheter.

– Jag kan inte hela din story, men jag kan tänka att vi har liknande. När jag träffade Theos pappa var jag äldre, jag skulle börja om, vi skulle ha barn, han var mycket yngre än vad jag var. Och så blev jag gravid och jag hade aldrig fått ett missfall i hela mitt liv, säger hon i podcasten.

Pernilla berättar att hon och exet åkte in och gjorde ultraljud i vecka 14 – och att de då fick det sorgliga beskedet.

– Vi skulle hem och berätta för barnen efteråt. Men så bara säger läkaren ”jag är ledsen, men hjärtat slår inte”. Jag kände mig som världens mest misslyckade människa. Jag skämdes.

Pernilla Wahlgren kritiseras – efter oväntade bilden med Phillipe Cohen

Carina Bergs stöd till Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren menar att hon skämdes över att ha fått missfall, så pass att hon inte lät Joachim följa med när hon sövas ner för att ta bort fostret som dött.

– Jag bara ”det är lugnt, jag klarar mig själv”. Jag tyckte ”här skaffar han sig en äldre tjej och så kan jag inte ens ge honom ett barn”.

Carina Berg känner igen sig i Pernillas känslor, och konstaterar att man inte är rationell i den situationen – utan skuldbelägger sig själv.

– Självpiskeriet är så enormt i en sådan här situation. Man är en knasboll, det är en väldigt speciell grej att vara med om.

Kändisarna som gifte sig med sin första stora kärlek – och har hållit ihop