22-åriga Kalifornien-bon Genesis Barrera–Galdamez står åtalad för mord, misstänlt för att ha dödat sin tvååriga son, Jasani Kerry Junior.

Det var i september som det lilla barnet gick bort till följd av en fentanylöverdos, en opioid som är väldigt lik heroin. Jasani hittades livlös i ett hem i norra Kalifornien den 20 september, och skyndades till sjukhus. Han dog dagen därpå.

Rättsläkarens undersökning visade att han dött av akut fentanyl-förgiftning, vilket gjorde att han hamnade i koma med hjärnskador och kroppsförlamning.

Åtalet mot mamman slår inte fast exakt hur Jasani kommit i kontakt med drogen, men menar att hon med uppsåt har mördat sitt barn.

Genesis Barrera–Galdamez är också åtalad för drogförsäljning och barnmisshandel, rapporterar People.

Familjens sorg efter Jasanis mord

Samtidigt som åtalet pågår mot mamman så sörjs den tvååriga pojken av resten av sin familj, som beskriver honom som speciell och alltid glad.

"Han lämnade fotspår i allas våra hjärtan. Baby Sani var en så speciell pojke, vars leende lös upp alla rum och värmde allas hjärtan", skriver familjen i hans dödsruna, som fortsätter:

"Sani var alltid glad när han lekte med bilar eller kastade boll. Han älskade också att leka med ballonger. Baby Sani var full av energi och sprang upp och ner i korridorer. Han älskade att hoppa i sängen. Att se honom upptäcka och överkomma alla sina utmaningar var en sådan lycka. Han gjorde oss alla väldigt stolta. Även om hans tid med oss blev alldeles för kort, så lämnar Baby Sani oss med en livstid av kärlek och minnen. Han kommer fortsätta leva vidare genom alla de som älskade honom djupt".

Genesis Barrera–Galdamez har också startat en insamling för att ha råd med begravning för tvååringen.

Läs mer:

Kändisar som slog igenom på sociala medier

Okända systern i familjen Skarsgård – Eija hyllas för fina bilden med sin bror

Efva Attling svarar på 11 oväntade frågor