Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Upptäckte en helt ny familj – efter DNA-testet

12 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Under uppväxten var ett syskon det enda som Brandon Tong önskade sig – men det var först i vuxen ålder önskan slog in.
Efter att ha gjort ett DNA-test visade det sig att han hade ett syskon han inte kände till.
– Jag var så chockad. Jag visste inte om det var på riktigt, berättar han för The Mirror.
Annons
Adoption - det här gäller i SverigeBrand logo
Adoption - det här gäller i Sverige

Under uppväxten längtade Brandon Tong efter ett syskon. Hans ensamstående mamma Donna jobbade mycket för att försörja honom, och som ensambarn kunde han känna sig isolerad.

– Jag var otroligt ensam som barn. En bror eller syster var i stort sett allt jag önskade mig. Men mamma dejtade aldrig, så det blev inte ett till barn, säger Brandon till The Mirror.

Hans pappa fanns aldrig riktigt med i bilden. Brandon hade några bilder på honom, och under ett par år fick han grattis-kort på födelsedagen, men lagom till att han började skolan så slutade hälsningarna komma.

Efter den tuffa uppväxten utan vänner så sökte sig Brandon till armén, och där vände hans liv. När han var stationerad i Korea träffade han sin blivande fru, Viktoria. Paret gifte sig 2018, och bor i San Diego i Kalifornien, där Viktoria är uppvuxen.

Annons

Brandon visste inget om sin pappa

Medan Brandon själv inte riktigt hade något intresse av att hitta sin biologiska pappa, så var Viktoria desto mer nyfiken på det. Efter att ha sett reklam för enkla DNA-test man kan göra, så beställde paret hem ett kit.

När resultaten kom loggade Brandon in på den tillhörande hemsidan, och där fick han sig en chock. En annan person hade också tagit ett DNA-test hemma – nämligen hans halvbror. Det visade sig att Brandons pappa hade fått fler barn.

– Jag var så chockad. Jag visste inte om det var på riktigt. Jag mindes att min mamma sagt något om att pappa startat ett nytt liv men jag hade aldrig tänkt tanken att det skulle vara möjligt att träffa några syskon.

Syskonet tog första steget

Men Brandon var först osäker på om han skulle höra av sig till sitt nyfunna syskon. Men medan han funderade hann syskonet ta kontakten först.

Brodern hette Ben, bodde i Massachusetts och var 16 år.

– Vi pratade online länge. Han visste inte mycket om sin familj heller.

På grund av coronapandemin och Bens låga ålder fick syskonen vänta på att kunna träffas, men nyligen kunde de äntligen mötas upp i San Diego. Och mötet ser bröderna som början på en fin syskonrelation.

– I början var det lite stelt men när vi satte oss och åt brunch så insåg vi att vi hade massor att prata om och ta igen. Vi kommer verkligen hålla kontakten.

Annons