Sofia Juarez innan hon försvann, och kvinnan som kan vara Sofia i vuxen ålder.

1:38

Efter reklamen: 4 krimfall som skakat världen

(1:38)

Sofia Juarez, 4, försvann morgonen den 2 april 2003 i sin hemstad Kennewick i staten Washington i USA, när hon skulle åka till den lokala affären med sin mormors pojkvän. Någonstans på vägen försvann Sofia, dagen innan hon fyllde fem år.

Polisen i Kennewick startade en gedigen polisundersökning, och gjorde allt för att hitta henne. Men trots hundratals förhör och en utredning på över 20 000 sidor så har man inte kunnat hitta henne på 18 år.

Men nu har polisen fått nytt hopp om att hitta den försvunna flickan. Med hjälp av ny digital teknik har man nämligen kunnat göra uppskattningar om hur Sofia skulle sett ut både som tonåring och nu som vuxen. Om Sofia lever så är hon i dag 23 år gammal.

Bästa vännerna återförenade – tårarna efter 80 år av vänskap

Kvinnan kan vara Sofia – säger att hon blev kidnappad

Med de nya bilderna har man nu fått upp spåret på en ung kvinna som kan vara den kidnappade Sofia, skriver CNN. Många har nämligen tipsat polisen om ett klipp av en mexikansk sociala medier-profil som intervjuar personer ute på gatan. I videon så intervjuas en kvinna i Culiacán i Mexiko, som säger att hon är 22 år gammal men hatar födelsedagar. Hon säger också i klippet att hon skulle vilja träffa sin familj, eftersom en del säger att hon blivit kidnappat, samt att hon inte vet vart hon kommer ifrån.

Polisen i Kennewick har nu nåtts av informationen, och med hjälp av videons upphovsman har de lyckats hitta henne i den mexikanska staden.

Vi känner till Tiktok-videon. Vi undersöker saken. Tack till dem som har skickat informationen om videon till oss. Det uppskattas, säger polisen i Kennewick i ett uttalande.

Det har dock också varit personer som säger att kvinnan i videon inte alls är Sofia. Nu krävs det ett DNA-test för att få reda på om det är hon eller inte.

Sektledaren Amy Carlson hittades död – klädd i julgransbelysning

På polisens hemsida skriver man om Sofia, som man gör allt för att hitta.

”Sofia var en solstråle, vars ljusa och oskyldiga liv, stals från henne. Hennes familj, vänner och samhälle har levt under ett mörkt moln sedan hon togs från oss. Sofia var – och är fortfarande – älskad av alla som kände henne. Sofia kommer aldrig att glömmas bort.”

Tonåringarna var trötta på sin bästis – räknade till tre och högg henne till döds

Utvald läsning

Femina