Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Vd:n hånar feminism i brev: ”Kalla mig mansgris”

29 okt, 2020 
AvAino Oxblod
FotografTT
Peter Ahlberg, vd för Dollarstore, är trött på feminism – och känner ett behov att uttrycka det för sina anställda.
I ett mejl som har skickats till kedjans alla 53 butiker ironiserar han över jämställdhet, och skriver att han hellre kallas mansgris än hen.
”Nåde den arme man som smiter från disken och slingrar sig från matlagning. Omedelbar dödsdom väntar”, skriver Ahlberg i mejlet som ETC tagit del av.
Annons

Vd:n för Dollarstore, 50-åriga Peter Ahlberg, tycker att feminismen har gått för långt.

I ett brev till alla sina anställda i de 53 butikerna skriver vd:n att feminism är det mest laddade som finns i Sverige, och ironiserar över att män inte får smita från disken längre.

”Jag protesterar. Jag totalvänder mig mot allt förskönande som skrivits om jämställdhet och feminism. Finns inget ämne som är så kärnvapenladdat. I Sverige alltså. Nåde den arme man som smiter från disken och slingrar sig från matlagning. Omedelbar dödsdom väntar”, skriver han i brevet.

Peter Ahlberg riktar också ljuset mot kommunister, Feministiskt initiativ och regeringen i mejlet, och anklagar dem för att sätta ut ”sina sämsta tänkbara bödlar” mot män som inte tror på feminism.

”I bästa fall blir processen kort; giljotin. Värsta scenario, råbarkning och stegling, med sämsta möjliga precision”, skriver Ahlberg i mejlet.

Vd:s åsikt: ”Kalla mig gärna mansgris”

Han fortsätter också med att konstatera att han hellre kallas för mansgris än hen.

Annons

”Kalla mig gärna mansgris, eller annat fördjupande, men kalla mig inte hen. Där går den grövsta gränsen jag känner till”, skriver Peter Ahlberg i brevet.

När Dagens ETC, som fått ta del av brevet till Dollarstores anställda, når Peter Ahlberg på mejl frågar de varför han har skrivit som han gjort i mejlet – och får svaret ”Varför inte?”. Han konstaterar att han också kan ifrågasätta sina anställdas politiska åsikter.

”Berättar någon för mig att de tänker rösta på ett extremt höger- eller vänsterparti så skulle jag nog försöka leda dem bort från den tanken”, skriver han till Dagens ETC.

Läs mer:

Annons