Varm blond

Emma Roberts.

SOME

Den snyggaste varianten av blont den här våren är en stark men varm blond färg, likt Emma Roberts nya hårnyans.

– Vi bestämde oss för att hålla hennes hår varmt blont och satsade på en känsla av en 90-talsmodell, säger henne frisör Nikki Lee.

Kopparkognac

– Jag älskar den här nyansen för det är en fräsch variant av kopparfärgat hår. Det adderar en varm vårglöd till mellanmörka och mörka hårnyanser, och lyser upp samtidigt som det känns naturligt, säger kändisfrisören Jeremy Tardo.

Karamellmocka

Beyoncé.

NIJO

För brunetter handlar allt om nyanser och lager i vår. Att satsa på en karamellig mockanyans är ett bra sätt att få in lite ljus ytan att bli blond. New York-baserade frisören Lauren Grummel rekommenderar att man håller de ljusare delarna kring ansiktet och en mjukare uppljusning i resten av håret.

Håret som ger dig ett naturligt ansiktslyft och får dig att se yngre ut

Honungsblond

Hailey Bieber.

SOME

Gyllene blonda frisyrer är alltid inne, och är ett bra sätt att få sitt blonda hår att se naturligt ut. För att hålla håret honunsgblont och inte oranget så rekommenderar frisörerna att man använder silverschampo.

Varma dimensioner

Gabrielle Union.

Gregory Pace/REX

För att få lockar att verkligen sticka ut så är det bra att ha variera håret med varma nyanser i rot och topp. Använd färger som båda är åt det varmare håller så ser det inte fejkat ut, utan bara väldimensionerat och vackert.

Rama in ansiktet

Bella Hadid.

SOME

Att ha två ljusa slingor runt ansiktet var något som började dyka upp ordentligt förra året, och det fortsätter vara trendigt även 2021.

– Förvänta er att se fler kreativa tolkningar av trenden, som Bella Hadids tvåtonade slingor, säger Jeremy Tardo.

Trenden är enkel att prova på, och kräver inte så mycket engagemang eftersom man inte behöver färga hela håret.

– Be din frisör om att få lite färg framtill. Om du vill öka på kontrasterna så kan du be om en annan färg till resten av håret också.

Kall brunett

Hailee Steinfeld.

Vianney Le Caer

Många satsar på varma nyanser när det blir varmare ute, men en kall nyans i håret är mer oväntat. Den här nyansen ska man inte ge sig på att skaffa hemma, för det är lätt att håret blir oranget. Be i stället din frisör om en mellanbrun hårfärg med kalla undertoner, och använd grönt schampo för att hålla röda nyanser borta.

Snyggaste frisyrerna för alla åldrar och kort, mellanlångt och långt hår

Omfamna ditt gråa hår

Helen Mirren.

Evan Agostini

De senaste åren har det blivit allt fler kvinnor som omfamnar sitt gråa hår, och under pandemin är det fler som har anammat sin egen hårfärg.

– När frisörsalongerna har varit stängda under pandemin så har folk hunnit se möjligheterna med att omfamna sina naturliga slingor – det gråa håret. Det kan bli en stor förändring för folk och även om slutresultatet kan kännas stärkande så kan det vara en process att blanda in det gråa med det färgade om man inte är beredd att klippa håret, säger frisören Liz Burns.

Espressobrunt

Meghan Markle.

Frank Augstein

Att våga sig på en rik, mörk nyans till våren är alltid ett oväntat val – men o så stiligt.

– Det är annorlunda men sexigt. Vem säger att man inte kan skaffa mörkare hår när det blir varmare?

Pastellbalayage

Khloe Kardashian.

MOSA

Om du vill leka med färg men inte känner dig beredd att färga hela håret rosa eller blått, så man du testa på att göra pastellbalayage. Balayage innebär att man målar på hårfärg på utvalda delar av håret, och kan här ses som ett mer sofistikerat alternativ.

Källa: Glamour.

Det här ska du alltid göra hos frisören – även om du inte blir tillsagd