Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Det här ska du alltid göra hos frisören – även om du inte blir tillsagd

15 mar, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT
Kvinna hos frisören
Har du funderat över varför frisören brukar be dig att kolla ner när du får håret klippt – eller varför håret inte blir lika jämt de gångerna du inte ombetts titta ner?
Nu avslöjar en frisör det viktiga knepet, och förklarar varför du ska ta till det, även om du inte blir påmind av den du klipper dig hos.
Annons
Vårens trendigaste frisyrer och klipp 2021Brand logo
Vårens trendigaste frisyrer och klipp 2021

Har du någon gång kommit ut från frisörsalongen och insett att håret inte är så jämt klippt som du först hade trott? Då kan det bero på att din frisör har glömt en minst sagt viktig detalj.

Frisören Brooke Udy Clark har publicerat ett klipp på TikTok där hon förklarar varför alla bra frisörer ber sina kunder att titta ner när de klipper håret.

I videon syns hon dra en kam genom ett fuktigt hår i en frisörstol.

– Har du någonsin undrat varför din frisör får dig att titta ner när du får håret klippt, undrar hon i klippet.

Annons

Håret i videon ser vid första anblick ut att vara helt rakt klippt, men när hon lutar huvudet framåt samtidigt som Brooke kammar igenom håret så syns det hur underhåret är längre än det andra.

– Underhåret kan se jämt ut men det är som en hylla. Kolla alltid ner när du blir klippt, tipsar frisören i videon.

Frisörkundernas förvåning: Aldrig fått höra

Videoklippet har setts av 1,3 miljoner människor, fått över 73 000 gillningar och flera hundra kommentarer – både av frisörer som tycker knepet är självklart, och kunder som inte hade en aning.

”Jag är alltid chockad när kunder säger att deras tidigare frisörer aldrig har bett dem att göra detta”, skriver en annan frisör till klippet.

”Jag trodde att det var för att jag hade långt hår och att det skulle bli lättare att nå”, skriver en annan, om varför hon trodde att hon skulle luta fram huvudet.

En person skriver att hon aldrig blivit tillfrågad att luta fram huvudet, men att hon undrat över varför håret aldrig blir helt rakt klippt.

Annons