Artikeln innehåller reklamlänkar
Festfrisyrer av Patrik Lernberger och Mattias Stafsing

Mikael Kenta
5 tips för julshopping online
Slå på ljud

Drömmer du om en modernt glammig frisyr till säsongens fester? Det behöver inte vara så krångligt. Med hjälp av en och samma grund kan du här få till tre helt olika looker. Frisörerna Patrik Lernberger och Mattias Stafsing förklarar hur du gör:

70-talsvågor på tre sätt

Festfrisyr av Patrik Lernberger och Mattias Stafsing.

Det sköna 70-talssvallet är frissigt och otämjt.

Mikael Kenta

1. Skönt svall

Applicera värmeskyddande Heat Protect Lotion (länk till Åhlens) från LernbergerStafsing i fuktigt hår och sedan Blowdry (länk till Åhlens) för stadga. Föna hela håret torrt. Arbeta igenom håret med vågtång förutom luggen som du lockar inåt med en tjockare locktång. Borsta hela håret för att få till fraset och avsluta med lite Dryclean soft (länk till Nordicfeel) för att få volymen att hålla.

Festfrisyrer av Patrik Lernberger och Mattias Stafsing.

Genom att fästa hela håret åt ena sidan får du en skön 70-talslook.

Mikael Kenta

2. Snygga sidbenan

Gör samma som ovan men som sista steg borstar du hela håret åt sidan och fäster bak i nacken med breda hårnålar. Spraya med Hairspray Strong Hold (länk till Åhlens).

Fina festfrisyrer av Patrik Lernberger och Mattias Stafsing.

Den slarviga knuten ger en härligt ofixad känsla.

Mikael Kenta

3. Lösa knuten

Gör samma som ovan men då hela håret är tångat borstar du igenom det och fäster en hästsvans högt på huvudet. Spraya Dryclean (länk till Åhlens) i hela tofsen, tvinna löst och forma till en knut.

Fäst med nålar från fyra hörn så låser du knuten ordentligt. Ta slinga för slinga och dra löst för att få en bohemiskt romantisk look. Spraya med Dry Wax Spray (länk till Åhlens) för en mjukt sensuell textur.

3 knep för en lyckad festfrisyr

  1. Du behöver ett bra grundkit för att kunna åstadkomma en snygg form, där är det bra att ha värmeskydd, torrschampo för volym, hårspray för fixering, glansspray för lyster, något slags tång, en riktigt bra borste samt några nålar och elastiska hårsnoddar.
  2. Det är få som får till en snygg festfrisyr på första försöket. Börja att leka någon kväll när du har tid och känner dig på gott humör. Slopa Netflix, häll upp ett glas vin och kolla in Youtube-klipp för att bli inspirerad. Ställ fram stol och spegel, sätt på lite bra musik och öva, öva, lek och testa.
  3. Jag älskar hårsmycken, gärna något riktigt maffigt. Det fungerar fint även om du har kort hår. Våga vara lite djärv, det är alltid en partyhöjare.

Vilka är Lernberger Stafsing?

Frisören Patrik Lernberger, 54, och stylisten Mattias Stafsing, 44, grundade skönhetsvarumärket LernbergerStafsing för snart 10 år sen. I början av 2021 öppnar de sin första fysiska butik i Göteborg.

Produkterna som fixar festfrisyren

  • Heat Protect Lotion (länk till Åhlens) från Lernberger Stafsing har en vårdande formula och är lätt att fördela, skyddar mot värme och ger frisyren hållbarhet när du väl fönat och format den. När du vaknar dag två behöver du bara borsta igenom håret så är du good to go. Ca 229 kr.
  • Två makeupprodukter med flera funktioner som passar många är YSL:s ljusreflekterande concealer Touche Éclat (länk till Åhlens) som du kan ha under ögonen för att fräscha upp och runt läpparna får att få dem extra fylliga, samt Tom Fords Noir Fume, paletten som är de sotiga ögonens dröm! Ca 375 kr resp 730 kr.
  • Värmeverktygen från Cloud Nine är både innovativa och av fantastisk kvalitet, deras tänger fungerar lika bra på salong som hemma och är en investering du har med dig i många år, till exempel The Micro Wand (länk till Åhlens). Ca 1 799 kr.
  • Dryclean (länk till Åhlens) är Lernberger Stafsings prisbelönta och väldoftande torrschampo som ger fin volymökning och fräschar upp mellan hårtvättarna utan att stråna känns sträva och dammiga. Från ca 89 kr.

Läs mer:

Vinterns finaste håraccessoarer – 21 snygga köp i butik just nu

Jennifer Anistons frisör ger bästa tipsen för att klippa håret hemma

Kändiskvinnorna som rockar grått hår

Mest läst