Det här är superstjärnan Jennifer Aniston
Slå på ljud

Har du inte kunnat klippa dig som vanligt, och känner att håret är i desperat behov av ett hemmafrisörbesök?

Innan du plockar fram kökssaxen kan det vara en idé att plocka upp lite tips från kändisfrisören Chris McMillan – mannen bakom Jennifer Anistons världskända frisyrer i Vänner.

Proffstipset: Därför ska du alltid använda värmeskydd i håret

I ett inslag i The Ellen DeGeneres show berättar McMillan vad man ska tänka på innan man klipper sig hemma, för att slippa behöva boka in ett akutbesök till frisören direkt efteråt.

Med hjälp av en peruk, som han kallar för ”Quarantina” – en lek med ordet karantän – visar han vad som är strängt förbjudet, och vad man ska göra.

Till att börja med ska man alltid först tvätta och sedan föna håret, innan man klipper det.

– När du klipper dig själv ska du tvätta och föna det, och sedan klippa utifrån det. När du gör det själv vill du kunna se hur det kommer falla, säger frisören i programmet.

Jennifer Anistons frisör tipsar om hårknepet

Hans nästa tips är till den som klipper lugg, något man måste göra oftare än sitt övriga hår. I det fallet är det viktigt att inte dra för hårt i håret.

– Ju mindre press du lägger på det, desto bättre kommer det bli. Om du drar för hårt kommer det studsa upp, säger han.

Om man klipper luggen ska man också göra det lite i taget för bäst resultat.

Kändiskvinnorna som bytte frisyr – och fick en helt ny karriär

– Om du klipper där du vill ha dem så kommer de studsa upp, och hamna så här, säger McMillan och visar med peruken hur luggen blir alldeles för kort.

Frisören tycker man ska fokusera på att trimma håret, snarare än att ge sig på stora förändringar framför badrumsspegeln, och tipsar om hur man kan ta sina saxar och röra dem neråt för att bara tunna ut håret.

– Vi försöker inte göra några stora ändringar. Vi vill bara trimma mjukt, säger Chris i The Ellen DeGeneres show.

Han ger också ett tips för män med bra hårväxt, och tar av sin peruk. Här handlar det om att trimma håret med rakapparat.

– Håll bort toppen av ditt hår och klipp sidorna först. Jag säger alltid att man ska använda den längsta längden till att börja med. Du kan alltid köra kortare, men börja alltid längre, säger Chirs McMillan.

Klipp och färga håret - här är stilarna som gör att du ser yngre ut än någonsin

Mest läst