Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

33-åriga mamman är stolt över sitt gråa hår – därför slutade hon färga

25 feb, 2021 
Alex Duvall var bara 17 år när hon fick sina första grå hår, och i många år kämpade hon för att täcka dem.
Nu har den 33-åriga mamman omfamnat sitt gråa hår, och känner sig vackrare än någonsin sedan hon slutat färga.
– Jag kan inte se att jag någonsin skulle färga mitt hår igen. Jag vill ha långt, silvrigt sjöjungfruhår, säger hon till Daily Mail.
Annons
10 kändiskvinnor som rockar grått hår (FEMINA)Brand logo
10 kändiskvinnor som rockar grått hår (FEMINA)

Amerikanska förskolelärarne Alex Duvall, 33, har haft grått hår nästan halva sitt liv redan. När hon var 17 år gammal upptäckte hon sina första gråa hår.

– Båda mina föräldrar var helt gråhåriga och hade varit det ett tag, så på ett sätt var jag nog beredd på det. Det var ett jobbigt ögonblick och jag fick genast min mamma att färga håret på mig för att täcka dem så att ingen skulle märka något, berättar Alex Duvall för Daily Mail.

Där började en lång period av hemmafärgande och dyra besök till frisören. Alex provade på alla möjliga hårfärger och frisörer – allt för att hitta den som skulle täcka de grå håren allra bäst.

– Från mörkt till platinablont, ombre och balayage. Jag testade allting. Ju äldre jag blev desto gråare blev mitt hår. Jag behövde färga håret minst en gång i månaden, men emellanåt blev det mer än så, säger hon.

Annons

Spenderade tusentals kronor på att täcka gråa hår

Alex berättar att hon fick många frågor kring varför hon hade fått grått hår som så ung, och att folk antog att det var något fel på henne för att hon blivit gråhårig reda i tonåren.

Alex fick ofta lägga 4000-5000 kronor på att slinga hela håret för att dölja sina gråa hår – färgningar som ändå växte ut på en månad, och som hon fick komplettera med billiga hårfärger att färga hemma.

– Det var som en ond cirkel och bara en reaktion på att jag var så desperat att täcka det gråa. Jag tänkte inte två gånger på att jag lade 5000 kronor på frisören. Jag slösade så otroligt mycket pengar på det.

När hon 30 år gammal födde sin son Archer 2017 var hon noga med att inte vara en nybliven mamma med grått hår, och färgade håret så fort hon fött sonen för att kunna ta bilder där hon inte hade grått hår.

Men samma år läste hon en bok som fick henne att tänka annorlunda, och hon bestämde sig för att låta det gråa håret växa ut, samtidigt som hon tog en paus från sociala medier.

– Det var naturligt och vackert, så jag fortsatte. I december kom jag tillbaka till sociala medier och upptäckte ett helt sammanhang för kvinnor som omfamnade sitt gråa hår. Det var fantastiskt, säger hon och fortsätter:

– Jag kan inte se att jag någonsin skulle färga mitt hår igen. Jag vill ha långt, silvrigt sjöjungfruhår.

Annons