Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Frisörens tips: Så blir du snyggast i ditt gråa hår

16 feb, 2021 
Allt fler kvinnor tröttnar på att färga över sitt gråa hår, och vill i stället omfamna stilen som silver fox lady.
Men hur gör man för att gå till väga? Frisören Jack Martin delar med sig av sina bästa tips för att man ska bli som snyggast i sitt gråa hår.
– Mina kunder med naturligt grått hår kommer in två-tre gånger om året i stället för med några veckors mellanrum, säger Jack Martin till Allure.
Annons
10 kändiskvinnor som rockar grått hår (FEMINA)Brand logo
10 kändiskvinnor som rockar grått hår (FEMINA)

Det finns flera anledningar att färga håret – att pigga upp en frisyr man är trött på, eller för att prova något nytt och annorlunda. Men många färgar också håret för att täcka över eller dölja sina gråa eller vita hårstrån.

Men allt fler kvinnor tröttnar på att behöva färga håret med några veckors mellanrum för att dölja sitt gråa hår – man har helt enkelt vettigare saker att lägga sin dyrbara tid på. Dessutom kan det konstanta färgandet slita på håret. Svenska TV4-profilen Maud Bernhagen har tidigare berättat om sin resa för att omfamna sitt gråa hår.

Amerikanska frisören och hårstylisten Jack Martin har som specialitet att göra gråhåriga kvinnor riktigt snygga i håret när de väl bestämt sig för att sluta färga över sina gråa hårstrån. Efter att ha hjälpt en kvinna som hade tröttnat på att färga håret ofta, och lagt upp resultatet på sin Instagram så har de gråhåriga kvinnorna avlöst varandra i hans frisersalong.

Annons

Frisörens knep för gråhåriga kvinnor – snyggare än någonsin

Många av kvinnorna är nöjda med att de numera bara behöver besöka frisören några gånger om året i stället för med några veckors mellanrum som tidigare.

– Mina kunder med naturligt grått hår kommer in två-tre gånger om året i stället för med några veckors mellanrum. Vissa har ”salt och peppar” framtill medan den bakre delen av håret är mörkare, så jag matchar det och adderar lite mörker, säger han till Allure.

Spana in några av Jacks snygga förvandlingar och inspireras du också!

Annons
Annons
Annons