Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

4 otippade sätt att använda balsam på

10 jan, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Att balsam fyller sin viktiga funktion vid hårtvätt vet vi alla – men produkten har många fler användningsområden än så.
Här är fyra smarta sätt du kan använda ditt balsam på, förutom som just balsam.
Annons
5 cerat för torra läppar i vinterBrand logo
5 cerat för torra läppar i vinter

Balsam gör håret lent, skinande och följsamt som sista steg i hårtvättsrutinen. Men det går faktiskt att använda till mycket annat, om man behöver och vill. Här är fyra smarta användningsområden för ditt balsam – men tänk på att det kan finnas mer ekonomiska alternativ om du använder dig av ett dyrt balsam i håret.

1. Använd som raklödder

Är raklöddret slut när du ska raka benen, eller har du bara inte lust att addera en till produkt i duschhyllan? Då fungerar det utmärkt med balsam. Ta balsam i handflatorna och smörj in området du tänker raka, så märker du att det fungerar bra för en mjuk och smidig rakning.

2. Går att tvätta sminkborstar med

Att rengöra sina sminkborstar är något som många av oss slarvar med, vilket kan leda till att borstarna kryllar av bakterier. Men du behöver faktiskt ingen specifik borstrengöring – en klick balsam gör susen. Ta lite i handflatan, rör runt borsten i det och skölj av. Borsten blir både ren och mjuk!

Annons

3. Gör ditt eget balsam som inte behöver sköljas ut

Att köpa inpackningar eller balsam som inte behöver sköljas ur, så kallade ”leave in”-balsam, kan göra under för håret. Och det går faktist att göra ett eget av vanligt balsam, om man inte vill köpa en till produkt. Välj ett balsam som motverkar frissigt hår och ta en tesked av det och blanda med en halv tesked olivolja i en kopp med vatten och blanda noggrant. Spreja sedan håret med blandningen för en smidig balsamsprej.

4. Mjuka upp nagelbanden

Nagelvård prioriteras lätt bort i förmån för hudvård eller hårvård – men inte nu längre. Passa på att använda balsam som nagelbandskräm när du är i duschen eller badet – smörj in dem och låt det vara i 10-15 minuter innan du sköljer av, så kommer nagelbanden vara mjuka och återfuktade.

Källa: Be beautiful.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons