Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Frisören: Mammor ber alltid om samma sak – det är oförskämt

05 jan, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok/TT.
Som frisör får man höra samma sak om och om igen – särskilt från mammor.
Det menar amerikanska frisören China Allred, som nu delar med sig av situationer som får folk att tappa hakan.
”Jag skulle bara gå därifrån”, skriver en person.
Annons
TV: Vinterns stora hårtrender – frisörerna listarBrand logo
TV: Vinterns stora hårtrender – frisörerna listar

Frisör är ett yrke som verkar fascinera många människor – de flesta tycker om att besöka frisören regelbundet, men skulle samtidigt inte vilja jobba som det. Sociala medier-appen TikTok är full av videos gjorda av frisörer som berättar om hemligheter med yrket eller elaka kunder de haft.

Nu sprids en video av amerikanska frisören China Allred från Texas, som gestaltar ett av sina vanligaste problem inom yrket – nämligen mammor. China menar att mammor ofta kommer in med sina barn, i vanligaste fall döttrar, och förväntar sig att klippningen ska kosta mindre för att de är barn.

I videon, som hart setts över 68 000 gånger och plockats upp av The Sun, gestaltar hon ett möte med en mamma som kom in med två döttrar och ville ha rabatt för att det var barn.

Annons

– Vi justerar inte riktigt efter ålder, det beror på hur mycket hår de har. Båda av dem har väldigt tjockt hår så det skulle kosta 600 kronor per person, säger China i videon.

Mamman ska då ha varit chockad över de höga priserna för sina döttrar, och hotat med att kritisera salongen på sociala medier så att de skulle förlora kunder.

Kom tillbaka – ville ha sänkt pris igen

Efter att ha tagit sina barn till en annan billigare salong kom mamman sedan tillbaka till Chinas frisersalong, då barnens hår förstörts av den andra frisören. Hon tyckte då att hon återigen skulle få ett billigare pris, och blev arg igen när priset låg kvar på 600 kronor.

– Driver du med mig? Jag behöver att du fixar det. Gud vad bra, jag har redan betalat för att få deras hår förstört, och nu kommer du inte sänka priset för att fixa någon annans misstag. Vad snällt av dig, gestaltar China mamman i sin video.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

I kommentarsfältet är det många som reagerar på frisörens möte med tvåbarnsmamman.

”Jag skulle inte ha råd, men jag skulle inte vara otrevlig eller förvänta mig att någon skulle ändra sina priser, jag skulle bara gå”, skriver en person.

”För att inte tala om att barn inte sitter still så det ta längre tid och är massor av jobb”, tycker en annan.

”Lol, vad i hela världen har åder med saken att göra?”

Se också: 5 misstag kvinnor gör med sitt hår – som får dem att se äldre utBrand logo
Se också: 5 misstag kvinnor gör med sitt hår – som får dem att se äldre ut
@chinaarae

You made the choice to go somewhere else & pay less🤦🏼‍♀️ #pov #hair #fyp #foryoupage #SimsSelves #Kraft

♬ original sound - China Rae
Annons