Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

5 frisyrer som skadar ditt hår utan att du vet om det

12 jan, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT
Vi vet alla att det sliter att färga håret, styla det med värme eller borsta det överdrivet mycket.
Men flera vanliga frisyrer kan också skada ditt hår mer än du kan tro.
Här är de vanligaste hårstilarna som förstör svallet.
Annons
Oförglömliga kungliga NobelfrisyrerBrand logo
Oförglömliga kungliga Nobelfrisyrer

Hästsvansen

Det är kanske den allra vanligaste frisyren, men att slänga upp håret i en hästsvans kan också skada det. Det är framförallt om du alltid placerar hästsvansen på exakt samma ställe på huvudet som det kan påverka håret, då du sliter på samma del av håret om och om igen, vilket i längden gör att du riskerar att det går av. För att minska på påfrestningarna på håret är det bra att byta från vanliga tofsar till en scrunchie i silke, då det sliter mindre.

Knuten

Den vanliga knuten eller slarviga bullen sliter tyvärr även den på håret. Precis som med hästsvansen så gör frisyren att man drar hårt i samma delar av håret om och om igen, vilket gör att det slits och riskerar att gå av. Speciellt kvinnor med tunna strån borde undvika frisyren. Vill du inte ge upp knuten helt är det bättre att sätta upp håret i en låg knut än en som sitter mitt på huvudet. Se också till att den inte är för tajt.

Annons

Hårförlängningar

Hårförlängningar behöver inte slita på håret, men om man inte sätter in dem korrekt så spelar det ingen roll om man väljer tejpade eller sydda förlängningar. Är det hårförlängningar som du tänker ha i håret mer än några timmar, se till att sätta in dem hos en duktig frisör som gör det på rätt sätt.

Tajta flätor

I teorin kan det vara bra och skyddande att fläta håret, speciellt om man redan har lockigt hår. Men flätar man på fel sätt får det tyvärr motsatt effekt.

– Flätor som är för tajta kan orsaka omfattande skada på både hår och hårbotten. Flätorna ska inte göra ont efter att du har flätar dem. Om du inte kan sova för att hårbotten är öm så är det en röd flagg.

Styla blött hår

Ska du sätta upp håret när det är blött så spelar det ingen roll vilken frisyr du väljer – det kommer ändå skada håret. Hår är som svagast när det är blött, det är mindre elastiskt och det är större risk att det går av.

Källa: Real simple.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons