1:16

Efter reklamen: Frisören tipsar: Så stylar du håret när det är fuktigt

(1:16)

Skönhetsexperten Kelsey Griffin har testat hundratals hårprodukter genom åren, men märkt att det inte alltid hänger på vilka produkter du använder eller vilka stylingverktyg du har i badrummet. Oftare handlar det istället om vilken teknik som används för att håret ska må bra. I en video på sociala medier-appen Tiktok, och som uppmärksammats av brittiska The Sun, delar Kelsey med sig av fem enkla knep för att få vackert och friskt hår, som inte kostar pengar.

Schamponera håret två gånger

– Låt oss säga att du använder ett mjukgörande schampo för att du har frissigt hår. Första gången du schamponerar så tar du verkligen bara bort alla grejer ur håret, och du får inga av de mjukgörande effekterna som det står att du ska få, för fördelarna med schampot kommer bara fram om det får fästa på rent hår. För att du ska få full effekt behöver du tvätta en andra gång.

Snyggaste luggen för just din ansiktsform

... Men bara i hårbotten

Det är hårbotten som behöver alla rengörande effekter som som schampot har. Resten av håret klarar sig med det schampo som automatiskt rinner igenom när du sköljer håret för att tvätta bort schampot. Gör inte dina redan torra toppar ännu torrare.

Dela upp håret när du tvättar det

Just hårtvättandet är avgörande för hur ditt hår ska må. Kelsey tipsar om att dela upp håret i två sektioner när du ska tvätta ur schampot, för att förhindra att det fastnar i hårets undre lager.

@kelseygriffinn

these genuinely make SUCH A DIFFERENCE I promise 💆🏻‍♀️

♬ original sound - Kelsey Griffin

Torka håret före mask eller balsam

– När du har schamponerar ska du klämma ut så mycket vatten som möjligt ur hårtopparna, innan du applicerar din mask eller ditt balsam, säger hon i klippet.

Kelsey menar att håret kommer kunna ta till sig mycket bättre av balsamet eller hårmasken om det inte är dränkt i vatten. Är håret för blött rinner produkterna bara av.

5 sätt att bevara din hårfärg i sommar

Skölj med kallt vatten

Sista tipset är enkelt men lite obekvämt – skölj håret med kallt vatten istället för varmt. När håret sköljs med kallt vatten kommer det få mycket bättre glans.