Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

5 saltvattenspray experten älskar

04 jul, 2024 
AvJessica Blockström
Bästa saltvattensprayerna.
Drömmer du om snyggt avslappnad och strandrufsig känsla på håret? Vill du snabbt och enkelt lyfta fram ditt fall och få finare vågor? Saltvattenspray har många smarta funktioner på meritlistan. Här är fem vi testat.
Annons
Tips för dig med tunt hårBrand logo
Tips för dig med tunt hår

Nymph Salt Spray

Authentic Beauty Concept

Nymph Salt Spray från Authentic Beauty Concept.
Nymph Salt Spray från Authentic Beauty Concept.

En värmeskyddande stylingspray med ljuvlig doft av lite söt vanilj. Du får en mjukt formande effekt, den perfekta mixen av både salt och socker gör dessutom att vågor och lockar blir naturligt tydligare utan att håret känns pinnigt eller trassligt.

Annons

Pris: Ca 339 kr/250 ml.

Beach Club Texture Spray

IGK

Beach Club Texture Spray från IGK.
Beach Club Texture Spray från IGK.

En härlig hybrid mellan saltvatten- och texturspray som inte innehåller salt, toppen för dig som redan har eller lätt får torrt hår. Den ger naturlig strandkänsla men du kan också bygga skön volym från botten och ända ut i topparna. Använd denna på torrt hår.

Pris: Ca 375 kr/177 ml.

Guava Beach Waves

Ceremonia

Guava Beach Waves från Ceremonia.
Guava Beach Waves från Ceremonia.

En väldoftande mix med extrakt från guava som gör håret lätt att forma samtidigt som den också skyddar stråna mot solens ut­torkande och blekande strålar. Passar extra bra om du gillar ekolyx, här får du bara naturliga ingredienser valda för att värna om både människa och miljö.

Annons

Pris: Ca 270 kr/124 ml

This Is A Sea Salt Spray

Davines

This Is A Sea Salt Spray från Davines.
This Is A Sea Salt Spray från Davines.

En fuktig mist som gör håret strävt och fylligt med skön strandstruktur samtidigt som det behåller en mjukhet. Vill du ha volym i ett kortare hår är den toppen och effekten håller i sig hela dagen. Denna är dessutom perfekt om du vill ha doft men väldigt mild sådan.

Pris: Ca 329 kr/250 ml.

Ocean Mist Sea Salt Spray

Sachajuan

Ocean Mist Sea Salt Spray från Sachajuan.
Ocean Mist Sea Salt Spray från Sachajuan.

En friskt doftande klassiker som ger volym, textur och lätt stadga utan att stråna klibbar ihop sig. Den framhäver hårets eget fall, har du lite lockar kan du lätt boosta dem och få mer studs med några enkla tryck. Stort plus för att denna semesterfavorit dessutom finns i smidig mini att ta med i resväskan.

Annons

Pris: Ca 160 kr/50 ml.

Tips kring saltvattenspray

Saltvattenspray kan ­användas på flera sätt, bland annat som hjälp om du vill få extra volym från botten. Spraya där och föna upp och ner för en riktigt fluffig och ­härlig luftighet.

Annons