Video: Se kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem själva
0:52

Efter reklamen: Video: Se kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem själva

(0:52)

Slå på ljud

Det är inte bara kropp och hy som kan förändras ju äldre vi blir – även håret påverkas av klimakteriet och åldrande. I mer mogen ålder, och i samband med klimakteriet, märker många kvinnor att håret blir torrare strävare, samtidigt som vi får färre hårstrån.

Därför kan det vara svårt att veta hur man vill styla håret när man blivit lite äldre, när håret kanske inte längre beter sig som man är van vid att det brukade. Men med rätt frisyr går det att få till samma känsla i håret som du kanske är van vid, med mer volym och snyggt fall.

I en intervju med Stylecraze säger kosmetologen Dawna Jarvis att det är viktigt att inte fastna i gamla vanor bara för att man passerat 50.

– Var inte rädd för att testa något nytt. Det bästa med hår är hur vi kan förändra det, säger hon.

Här är fem snygga frisyrer att inspireras av inför nästa frisörbesök!

1. Enkelt, axellångt hår

Meryl Streep har hållit stilen så länge vi kan minnas, och är lika snygg i mogen ålder som när hon var ung. Medan hon förr hade ett långt svall väljer hon nu gärna en axellång frisyr för en tidlös look.

Foto: Tijana Martin/ ASSOCIATED PRESS / TT

Michelle Pfeiffers dramatiska hårförvandling

2. Grå pixie cut

Ingen kändis personifierar den korta pixie-frisyren som Jamie Lee Curtis. Skådespelaren omfamnar sitt gråa hår, och visar att hon är lika cool med det som i sin gamla hårfärg. En såhär kort frisyr är också enkel att ta hand om och styla.

Foto: Image Press Agency/NurPhoto/Shut

3. Elegant kort page

En rak och elegant page är ungefär så klassiskt det kan bli när det kommer till frisyrer. En Hollywoodstjärna som gärna har en välstylad page är Oscarsvinnaren Viola Davis. Genom att ha snedbena på ena sidan hålls frisyren nedtonad och klassisk.

Foto: IMAGO/Faye Sadou

5 knep som får lockarna att hålla hela festen

4. Asymmetrisk page

Vill du ha page men en lite busigare variant än den ovan så är det här ett bra alternativ! Låt håret vara längre på ena sidan än andra så händer det mer i frisyren.

Foto: Unimediaimages/Worldmedia

5. Rakt mellanlångt hår

Diane Keaton är en av Hollywoods coolaste mogna kvinnor. Hon har inte bara omfamnat sitt gråa hår sedan länge, utan tycker också om att styla sitt rakklippta hår med en snygg hatt. Rakt och mellanlångt behöver verkligen inte vara tråkigt!

Foto: Image Press Agency/NurPhoto/Shutterstock
Se också: 9 kändisars gråa hår-trend på röda mattan
1:02

Efter reklamen: Se också: 9 kändisars gråa hår-trend på röda mattan

(1:02)

Slå på ljud
Mest läst