Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

5 knep som får lockarna att hålla hela festen

15 dec, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografshutterstock/tt
Kvinna i lockligt hår
Trött på att dina snyggt studsiga lockar hänger ut sig innan festen hunnit börja? Med de här fem enkla tipsen sitter din styling och lockiga hår till långt efter midnatt.
Annons
Se 5 billiga knep för vackert hårBrand logo
Se 5 billiga knep för vackert hår

fDrömmer du om att få till studsiga lockar eller böljade vågor i håret? Det finns otroligt många bra verktyg och produkter som kan hjälpa dig. Problemet är att många ger upp sitt lockjobb för att formen aldrig håller. Du hinner knappt utanför dörren med lockigt hår innan ditt fina arbete har hängt ut sig och där är knappt ens en böj på frisyren. Så hur ska man göra för att få det lockiga håret att hålla hela festen? Det är egentligen inte svårt och du behöver inte vara proffs. Allt som krävs är att du känner till några av faktorerna som påverkar håret och jobba med dem, inte mot. Här har vi samlat några smarta knep som kommer att göra skillnad när du vill få till snygga lockar i håret som håller.

Annons

1. Preparera lagom för lockigt hår

Visste du att det är lättare att få till lockigt hår när det inte är nytvättat? Därför kan det vara en god idé att planera ditt lockjobb och schamponera det dagen innan du ska på fest. Behöver du ändå tvätta det? Välj schampo och balsam som är lite lättare i håret. Värmeskydd är såklart ett måste när du ska använda någon form av tång men du behöver även en stylingprodukt, t ex en mousse eller en spray. Har du pinnrakt hår? Då är saltvattenspray ett knep som proffsen brukar ta till för att få grepp och struktur. Se till att fördela både värmeskydd och stylingprodukt i hela håret men ta inte för mycket. Det kan tynga ner stråna och göra så att ditt lockiga hår ändå inte orkar hålla sin form.

2. Torka torrt

hårfön som gör det lättare att lyckas med lockigt hår

Förutom att preparera håret med värmeskydd och någon form av stylingprodukt innan du fixar ditt lockiga hår som håller formen är det viktigt att det inte finns fukt kvar när du börjar locka håret. Men det är inte heller bra att dra för mycket i håret när du torkar det. Föna utan borste tills det är nästan torrt, använd bara fingrarna för att få in luft. Kör sedan med fön och rundborste för att få ytan slät. Avsluta med kallknappen. När håret är svalt blir det enklare att känna om det fortfarande är fukt kvar någonstans. Står du i badrummet och stylar? Om du precis tagit en lång het dusch därinne finns risken att luften fortfarande är fuktig. Det kan också göra det svårare att få till ditt lockiga hår.

Annons

Helios från GHD är en investering som betalar sig när du fönar håret ofta då den jobbar snabbt, minskar friss och har en ergonomisk design som gör hårtorkandet betydligt lättare. Den har ett ca-pris på 2199 kr men finns ofta till något lägre, t ex hittar du den här. (reklamlänk)

4. Välj rätt verktyg

Vill du ha böljande vågor? Använd en tång som gör att du får lite tajtare lock än du först tänkt dig. Håret kommer att hänga ut sig hur mycket du än preparerar det så det är lika bra att jobba förebyggande. Blev det för lockigt hår? Bara att dra borsten igenom så har du mjukare form.

locktång från babyliss som ger lockigt hår till festen

Modern och samtidigt mycket prisvärd locktång är Salon Brillance Waves från Babyliss kom har ett rekommenderat pris på 599 kr. Du hittar den här. (reklamlänk)

Annons

5. Var noga med temperaturen

För att håret ska kunna få en form som håller hela festen behöver du värme från ett verktyg. Jobbar du med spolar över natten så kan du ha lite lägre temperatur men om du kör med tång så är 185 grader det optimala för ett fint till medeltjockt hår. Kraftigare hårtyper behöver högre värme. Investera gärna i en ny locktång. Dagens moderna versioner har beläggningar som är skonsammare men också ger glansigare finish på ditt lockiga hår. Värmen fördelas jämnt över hela ytan vilket gör det lättare för dig att lyckas locka på rätt sätt.

Bonustips: Var lite kall

För att få dina lockar i håret att hålla är det avgörande att du låter dem svalna i sin form innan du börjar pilla i håret eller låter dem hänga. Det gäller oavsett om du har värmespolar eller om du lockar med tång eller styler. Investera i några hårclips, fäst upp varje slinga du lockat och släpp ut först när värmen är helt borta. När du väl släppt ut dem - fixera ditt lockiga hår med en fast spray.

Lockigt hår med hårspray från maria nila som får festlockar att hålla

Finishing Spray från Maria Nila är en favorit för att hålla fixade lockar på plats utan att håret blir superstelt och den går fint att borsta igenom. Den kostar 289 kr/400 ml och du hittar den här (reklamlänk).

Annons