Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

6 snygga frisyrer för dig med grått hår

07 nov, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Jane Fonda och Helen Mirren.
Kort och busigt, eller ett långt svall?
Grått hår går att klippa och styla i alla möjliga sorters frisyrer.
Här är sex frisyrer och klippningar som framhäver ditt gråa hår på ett riktigt snyggt sätt!
Annons
9 kändisars gråa hår-trend på röda mattanBrand logo
9 kändisars gråa hår-trend på röda mattan

1. Pixie

Jamie Lee Curtis.
Jamie Lee Curtis.

Det här är en av de mest klassiska frisyrerna för grått hår, och en riktig favorit för de som vill hålla håret kort. Och det är inte konstigt – en pixiefrisyr är både smickrande och enkel att hålla efter, samt går enkelt att styla själv.

Annons

– Den här frisyren behåller lite längd på toppen av huvudet, vilket ger håret rörelse och textur, medan sidorna är mjukare och kortare för att komplettera dina ansiktsdrag och benstruktur, säger frisören Fabian Lliguin till Pure wow.

2. Axellångt

Diane Keaton.
Diane Keaton.

Axellångt hår, eller en längre page, är en väldigt enkel frisyr som alla passar i. För att det inte ska bli tråkigt kan man klippa lite lager i håret för att ge det mer volym och en busigare känsla.

– Den här frisyren visar vackert hur det gråa håret växer ut, och längden ger volym, säger Fabian.

Annons

3. Långa lager

Helen Mirren.
Helen Mirren.

Länge har det setts som en sanning att kvinnor ska klippa av sig hårsvallet efter en viss ålder – men varför då? Långt grått hår kan vara jättevackert, och om du trivs i långt hår finns det ingen anledning att du inte ska fortsätta ha det! Här kan man inspireras av skådespelaren Helen Mirren, som ofta visar upp sitt vackert tjocka silverhår på röda mattam.

4. Bixie

Jane Fonda.
Jane Fonda.

Bixie-frisyren är en blandning mellan tidigare nämnda pixie-frisyren och en page (som kallas bob cut på engelska, därav bixie). Du har alltså håret i pagelängd, men med busiga pixie-uppklippningar, som ger liv och volym åt håret.

Annons

– De övre lagren i den här frisyren gör att håret ser voluminöst ut, speciellt när det kompletteras med en sidbena, medan längderna runt halsen ramar in ansiktet vackert, säger frisören.

5. Voluminösa lockar

Andie MacDowell.
Andie MacDowell.

Är du välsignad med lockigt hår? Inspireras då av skådespelaren Andie MacDowell och hennes vackra salt och peppar-lockar. Med lite längd i håret kan lockarna bli mindre frissiga – men var noga med att använda hårprodukter anpassade efter din hårtyp.

Annons

6. Fransk page

Grece Ghanem.
Grece Ghanem.

Få frisyrer är så klassiska och eleganta som den franska pagen – kort, enkel och chic. Kapa håret ovanför käket och se hur håret ger ett voluminöst intryck. Komplettera det med en lätt snedlugg för att ge ansiktet form, och framhäva dina drag.

Annons