Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Pamela Anderson gick osminkad på modeveckan: ”Tog ställning”

06 nov, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Pamela Anderson.
Pamela Anderson väckte stor uppmärksamhet när hon gick osminkad på modeveckan i Paris.
I en intervju med Vogue berättar skådespelaren nu om valet som blev rubriker över hela världen.
– Jag tog ställning, säger Pamela Anderson till magasinet.
Annons
5 saker du kanske inte visste om Pamela AndersonBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Pamela Anderson

Modevisningarna på Paris modevecka i all ära – men ingen designer fick lika mycket uppmärksamhet som Baywatch-skådespelaren Pamela Anderson. När hon gick på fyra visningar på Paris fashion week i september valde hon att vara helt osminkad, något som blev stora rubriker på nyhetssajter i hela världen.

I en intervju med Vogue konstaterar Pamela Anderson att det var ett helt medvetet val.

– Jag visste att jag inte tog steg mot världsfred, men jag tog ställning. Jag tänkte bara ”jag gör det gör det här för alla tjejer där ute”. Jag har haft bonusdöttrar i tidigare relationer, och mina söner har flickvänner, och det här var för dem. Som samtiden ser ut, vet vi ens hur ett ansikte ser ut längre? Så här är det.

Annons

Pamela Anderson om beslutet att gå utan smink

Hon konstaterar att hon gömt sig bakom olika roller tidigare, och låtsats vara någon hon inte är i offentligheten.

– I åratal så spelade jag olika roller: en Playmate, en rockstjärnas fru. Jag älskar att jag gick igenom allt det där och gjorde alla de här sakerna, men jag är också glad att jag har tagit mig hit och kan skratta åt det, säger Pamela Anderson till Vogue.

Pamela Anderson menar att hon inte har något emot smink egentligen, men att hon inte kände för att ”spela spelet” när hon kom till Paris för att gå på den första modevisningen.

– Jag kände mig lite osäker när jag påmindes om digitalt fotografi. Det kändes lite som att hoppa från en bro, men jag bara log. Och när jag kom hem från den visningen bestämde jag mig för att få utan smink hela veckan.

Annons