Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

7 skönhetsprodukter för dig i klimakteriet

23 sep, 2022 
AvJessica Blockström Hember
FotografShutterstock/TT
Produkter för klimakteriet.
Huden ändras rejält när klimakteriet drar igång. Därför har Femina tagit fram en lista på sju skönhetsprodukter för dig i klimakteriet.
Annons
Det här händer i klimakterietBrand logo
Det här händer i klimakteriet

1. Super Elixir från Verso

Super Elixir från Verso.
Super Elixir från Verso.

Super Elixir från Verso innehåller en ny unik molekyl som heter NEAR 1 där man kombinerat niacinamid med A-vitamin. I denna sköna olja finns även lugnande och uppljusande lakritsrot samt återfuktande och ­barriärstärkande squalane. Effekten är jämnare struktur och hudton. Det fina är att produkten även passar en känslig hy. Ca 1 800 kr/30 ml.

2. Toleriane Dermallergo Eyes från La Roche-Posay

Toleriane Dermallergo Eyes från La Roche-Posay.
Toleriane Dermallergo Eyes från La Roche-Posay.

Toleriane Dermallergo Eyes från La Roche-Posay är en älskad klassiker som fått nytt namn. Den har en djupt återfuktande och parfymfri formula som också lugnar och ­dämpar irritationer på den känsliga och tunna huden kring ögonen.Ca 229 kr/20 ml.

Annons

3. Fundamental Ampule Mist från Klairs

Fundamental Ampule Mist från Klairs.
Fundamental Ampule Mist från Klairs.

Trots en djupt återfuktande effekt känns Fundamental Ampule Mist från Klairs mycket lätt och skön på huden. Använd efter rengöring men också under dagen för att fylla på med fukt, lugna stressad hud och få en ljuvligt uppfriskande effekt. Den innehåller antioxidanter, ceramider, växtextrakt och glycerin. Ca 389 kr/125 ml.

4. Oat Milk Oil Cleanser från Lumene

Oat Milk Oil Cleanser från Lumene.
Oat Milk Oil Cleanser från Lumene.

Oat Milk Oil Cleanser från Lumene är en oparfymerad rengöringsolja som tar bort allt från smink till solskydd men passar ändå torr och känslig hy. Här finns välgörande ämnen som havremjölk, havreolja, prebiotisk xylitol från havre och ekologisk björksav. Ca 149 kr/150 ml.

Annons

5. Daily Defence Mousse SPF 50 från Evy Technology

Daily Defence Mousse SPF 50 från Evy Technology.
Daily Defence Mousse SPF 50 från Evy Technology.

Krämig mousse som smälter in i huden utan att lämna några spår på ytan får du med Daily Defence Mousse SPF 50 från Evy Technology. Den fungerar dessutom utmärkt som underlag till makeup, har ­återfuktande egenskaper och stärker barriären. I den här rosa versionen skänker märket 15 kr för varje såld flaska till cancerforskningen. Ca 249 kr/75 ml.

6. Neovadiol Post-Menopause Replenishing Firming Night Cream från Vichy

Neovadiol Post-Menopause Replenishing Firming Night Cream från Vichy.
Neovadiol Post-Menopause Replenishing Firming Night Cream från Vichy.

Hjälper huden att bli fylligare, smidigare, mjukare och mer strålande medan du sover gör Neovadiol Post-Menopause Replenishing Firming Night Cream från Vichy. I den fräscht doftande och lena gelcremen finns bland annat proxylane, extrakt från cassia och ­omega 3, 6 och 9. Ca 450 kr/50 ml.

Annons

7. Super Restorative Day Cream från Clarins

Super Restorative Day Cream från Clarins.
Super Restorative Day Cream från Clarins.

Clarins har precis uppdaterat sin serie Super Restorative som är speciellt framtagen för en mogen och hormonpåverkad hy. Day Cream är perfekt om huden är mycket torr, här finns ekologiska växtextrakt från retinol-liknande harungana samt ärt­törne, C-vitamin och squalane som tillsammans ger fasthet, spänst, lyster och jämnare hudton. Ca 1 025 kr/50 ml.

Tips för dig som vallningsvaknar

Vaknar du på natten av vallningar? Ställ en fuktmist på sängbordet. Det ger snabb och skön svalka och har en lugnande effekt på huden.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons