Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Bäst i test: Bästa ansiktsolja – för alla hudtyper

20 sep, 2022 
AvVeronica Henriksson
ansiktsolja bäst i test bästa olja hudolja
Årets bästa ansiktsolja – för alla hudtyper!
Återfukta huden ordentligt med en ansiktsolja. Femina har testat och recenserat bästa ansiktsoljorna för alla hudtyper och hjälper dig att hitta den bästa ansiktsoljan för din hudtyp. Här är topplistan med årets bästa oljor för ansiktet.
Annons

Upplever du att din hud känns yttorr, lätt blir röd och fnasig? Då är det dags att investera i en ansiktsolja för att ge en härlig boost till huden. Missa inte Feminas bäst i test med topplistan på alla årets favoriter!

Bästa ansiktsolja – våra favoriter

Femina har samlat bästa oljorna till ansiktet – för alla hudtyper. Här är 6 bra och återfuktande ansiktsoljor som verkligen gör skillnad för torr hud.

Bäst i test ansiktsolja – efter hudtyp

Yttorr, fnasig, glåmig eller överbehandlad – det är inget problem för en ansiktsolja! Femina har samlat favoriterna för alla hudtyper (där alla också kostar under 365 kronor). Längre ner hittar du också allt du behöver veta om hur du använder produkten.

Bästa ansiktsolja, Aco – Renewing Face Oil

Acos populära Renewing Face Oil är en storfavorit i många badrumsskåp – och vi förstår varför. Ansiktsoljan som har en otrolig prislapp har också ett väldigt härligt innehåll. Vad sägs till exempel om antioxidanten Q10, rapsolja och vitamin E? Oljan plumpar huden med fukt, gör huden slät och följsam och ger också en fin lyster (utan att huden känns eller ser ut att vara flottig). "Oljan har så många olika användningsområden. På kvällen låter jag den verka över en återfuktande essence och på dagen blandar jag i två droppar i min foundation för att ge huden snygg glow och ett lättare och mer naturligt resultat", säger en testare.

Annons

Fördelar:

  • Ger fin och naturlig lyster.
  • Kladdfri.
  • Djupt återfuktande.

Nackdelar:

  • Möjligtvis att glasflaskan är något tung och otymplig att ta med på resa.

Betyg: 5 av 5

aco ansiktsolja bäst i test bästa olja ansikte
Klicka på bilden för att komma direkt till ansiktsoljan.

Bästa ansiktsolja för glow, Lumene – Valo Arctic Berry Oil-Cocktail

Vill du ha samma effekt som en olja, men gärna undviker den oljiga konsistensen? Då är tvåfas-oljan från Lumene den perfekta produkten för dig. Oljan (som finns för fler olika behov och hudtyper), ska skakas ordentligt före användning och har då en serumliknande känsla på huden. I produkten finns bland annat C-vitamin, squalane, jojoba-, hjortronfrö- och avokadoolja samt fettsyror. Tack vare den lätta konsistensen kan du utan problem använda Valo Arctic Berry Oil-Cocktail på morgonen utan att makeupen glider runt på huden.

Annons

Fördelar:

  • Absorberas snabbt och kladdar inte.
  • Ger fin lyster.
  • Återfuktar bra.

Nackdelar:

  • Lite svår att få ut lagom mängd produkt.

Betyg: 4,8 av 5

lumene ansiktsolja bäst i test face oil
Klicka på bilden för att komma direkt till ansiktsoljan.

Bäst ansiktsolja för torr hy, Rituals – The Ritual of Namaste Anti-Aging Face Oil

Har du torr hud som behöver all extra fukt den kan få? Satsa då på The Ritual of Namaste Anti-Aging Face Oil! Ansiktsoljan, som känns som en lyxbehandling för huden, har en härlig blandning av jojoba-, sötmandel-, aprikoskärne- och solrosolja. Men trots det så känns oljan varken fet eller kladdig på huden. Några droppar på kvällen och huden är otroligt mjuk, följsam och len på morgonen efter.

Supertips: Blanda ut några droppar i din dagkräm för att maxa lystern under dagen!

Fördelar:

  • Otrolig dryg.
  • Lyxig och har härlig doft.
  • Ger fint glow och återfuktar på djupet.

Nackdelar:

  • I den något högre prisklassen.

Betyg: 4,9 av 5

Bästa ekologiska ansiktsolja, Weleda – Pomegranate Firming Facial Oil

I den ganska intetsägande lilla flaskan gömmer sig gyllene droppar som gör succé för huden. Weledas Pomegranate Firming Facial Oil jobbar på att öka elasticiteten i huden samtidigt som den återfuktar tack vare bland annat aprikoskärnolja och avokadoolja. Bland ingredienslista finns också jojoba- och rapsolja samt granatäpplefrön – här finns med andra ord en härlig ingredienscocktail.

Annons

Fördelar:

  • Extra bra för mogen hud.
  • Återfuktar ordentligt och kan till och med ersätta en nattkräm på kvällen.
  • Härlig doft (som inte tar över).

Nackdelar:

  • Känns inte så exklusiv.

Betyg: 4,7 av 5

ekologisk ansiktsolja bäst i test weleda face oil naturlig
Klicka på bilden för att komma direkt till ansiktsoljan.

Bästa ansiktsolja för känslig hud, Budgie – Bluetiful Face Oil

Svenska Budgie står för en rad prisvärda och suveräna hudvårdsprodukter. På topplistan finns såklart Bluetiful Face Oil – en kladdfri och lätt ansiktsolja med bland annat squalane som hjälper till att bevara fukten i huden. Ansiktsoljan innehåller också bakuchiol som ofta beskrivs som "den naturliga retinolen" och lämpar sig extra bra för dig med känslig hud. Oljan ger ett fint och naturligt glow och sjunker in i huden snabbt.

Fördelar:

  • Absorberas snabbt in i huden.
  • Passar alla hudtyper.
  • Något torrare olja, vilket gör att den inte kladdar.

Nackdelar:

  • Inte tillräcklig om du har väldigt torr hud.

Betyg: 4,6 av 5

ansiktsolja bäst i test budget bästa olja för ansiktet
Klicka på bilden för att komma direkt till ansiktsoljan.

Bästa ansiktsolja budget, The Ordinary – 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil

100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil är en prisvärd storfavorit – även bland Hollywood-eliten. Oljan består av ekologisk nyponfröolja som har många fina fördelar på huden. Bland annat är nyponfröolja ett bra skydd mot fria radikaler, samtidigt som den reparerar och stärker huden och har fin effekt på fina linjer. The Ordinarys variant är en lätt olja som sjunker in bra och återfuktar fantastiskt!

Annons

Fördelar:

  • Passar alla hudtyper.
  • Dryg.
  • Enkel att jobba in i huden.

Nackdelar:

  • Något märklig doft direkt vid applicering.

Betyg: 4,6 av 5

the ordinary ansiktsolja torr hud bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till ansiktsoljan.

Vanliga frågor och svar om ansiktsolja

Bli expert på ansiktsolja! Femina har samlat de vanligaste frågorna och ger dig bästa tipsen för en felfri (och kladdfri) applicering. Vet du till exempel i vilken ordning du ska applicera ansiktsolja? Och behövs både serum och ansiktsolja samtidigt?

bästa olja för ansiktet
Torr, känslig, mogen eller stram – Femina har samlat allt du behöver veta om ansiktsolja och favoriterna.

Vad gör en ansiktsolja?

En ansiktsolja ger främst fett och fukt till huden, vilket gör huden mjukare, mer återfuktad, mer följsam. Oljor innehåller fettsyror som låser in fukten, vilket är perfekt om du har problem med torr hud. En ansiktsolja är extra tacksam att använda när klimatet är något kallare.

Annons

Vad är skillnaden på ansiktsolja och serum?

Det stora skillnaden mellan ett serum och en olja är främst molekylstorleken och ingredienserna. En olja bygger, precis som namnet tyder, främst på en rad olika oljor som till exempel raps-, jojoba, avokado- och nyponfröolja. Ett serum däremot har i regel mindre molekyler vilket gör att serumet också jobbar längre ner i huden (och går att anpassa mer efter speciella behov).

När i rutinen ska man använda ansiktsolja?

När i hudvårdsrutinen din ansiktsolja ska appliceras beror lite på vilken variant du använder. En lättare torrolja eller en oljehybrid kan användas innan din dag- eller nattkräm. Men en tjockare ansiktsolja bör användas efter din nattkräm. Oljan kan också ersätta nattkrämen om du önskar.

Hur använder man ansiktsolja?

Du kan använda din ansiktsolja på flera olika sätt. Det vanligaste är såklart att droppa två till tre droppar i handflatan, värma upp mellan händerna och sedan applicera i ansiktet. Tänk på att en olja är väldigt dryg – överdoserar du är det lätt att resultatet blir flottigt.

Annons

Men en ansiktsolja kan också användas genom att blandas med din dag- eller nattkräm. Droppa ner en till två droppar och blanda innan du applicerar.

ansiktsolja bäst i test topplista recensioner
Så använder du ansiktsolja – bästa tipsen du inte vill missa!

Vilken är den bästa ansiktsoljan för glow?

Förutom att ge fukt och vård ger många oljor också en härlig lyster till huden, men vill du fokusera på att ge extra lyster till huden är The Ritual of Namaste Anti-Aging Face Oil (reklamlänk) från Rituals och det något lättare oljeserumet Valo Arctic Berry Oil-Cocktail (reklamlänk)från Lumene extra bra!

Vilken är den bästa ansiktsoljan för torr hy?

En ansiktsolja är framförallt anpassad för just torr hud eftersom den innehåller fettsyror som låser in fukten (fukt och fett är den perfekta kombinationen för torr hud) och hjälper till att reparera och stärka huden.

Går det att göra egen ansiktsolja?

Visst går det, men det är inte alltid att rekommendera! Tänk på att skönhetsprodukter är sammansatta in i minsta molekyl, och börjar du mixtra med skafferiets varor får du inte samma fina effekt på huden.

Foto: TT

Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknepBrand logo
Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknep
Annons