Välvårdat är snyggt

1. Ett hår i bra kondition är glansigare, mer följsamt och lättare att ge fin form. Vårda med schampon och balsam som passar just ditt hår.

2. Lägg gärna till det där lilla extra. Sol och bad kan torka ut och slita på håret. En inpackning då och då är härligt uppfräschande och välgörande.

3. Super är också vårdande leave-in-produkter. Det kan vara ett balsam som inte ska sköljas ur eller en produkt som ligger någonstans mellan vård och styling.

Läs även: 7 hårfina trick som fixar frisyren till festen

Bästa stylingen

4. Busiga lockar. En saltvattenspray är inte bara toppen när du vill ge stadga, struktur och volym till ett fint hår. Den funkar också perfekt om du vill få fram en lite stökigare och tuffare version av ett självfall. Enklast är att applicera i fuktigt hår som sedan får lufttorka.

5. Lätt och luftigt. Applicera en volymgivade fönprodukt i fuktigt hår innan du fönar. Avsluta med en vax eller stylingcrème för att separera toppar, ge struktur och rörelse.

6. Samla högt. Lyft upp långa längder och gör en mjuk knut. Klassiker som passar lika bra på stranden som i stan och på sommarfesten.

7. Har du självfall fixar du formen genom att applicera en lockframhävande produkt i fuktigt hår. Förstärk vågrörelsen på hjässan genom att trycka fram vågorna med fingrarna eller sidan av handen. Låt torka. Rufsa om i längderna när håret är torrt för att få den form du vill ha.

Av Eva Larsson
Foto: Shutterstock

Läs även:

5 vanliga misstag du gör när du tvättar håret

Meghan Markle kritiseras för kontroversiella frisyren

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: