Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

72-åriga make up-artisten: Så sminkar jag mig för att se mer vaken ut

07 dec, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTt, Instagram.
smink mogen hy
De flesta har varken tid eller lust att lägga en omfattande sminkning på vardagsmorgonen – då vill vi bara se pigga och fräscha ut på enklast sätt.
Sandy Linter är 72 år och erfaren sminkös, och nu delar hon med sig av sina åtta bästa knep för mogen hy som får henne att se vaken och utvilad ut!
Annons
Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknepBrand logo
Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknep

1. Ljusa upp med concealer

Den viktigaste produkten för att se piggare ut är concealer. Men använd inte bara concealer under ögonen för att få bort mörka ringar – produkten kan också användas för att se piggare ut i hela ansiktet.

– Använd concealer som highlighter i ögonvrån, intill näsroten. Det kommer ljusa upp området och ge det liv.

2. Få ögonen att ”poppa” med kajal

Vill du få en mer vaken blick kan det vara bra att fokusera på övre delen av ögat med hjälp av kajal eller eyeliner.

– Måla en tjockare kajal än du gör i vanliga fall på övre fransraden, och ha nästan ingen kajal nertill alls. Det lyfter upp blicken på alla som kollar på dig, säger Sandy Linter.

3. Fokus på övre fransraden

När det kommer till dina ögonfransar ska du hjälpa dem peka uppåt och inte utåt, genom att böja dem med en franstång. Applicera sedan rikligt med mascara till de övre fransarna.

Annons

4. Omfamna de ljusa ögonskuggorna

För att hjälpa blicken ännu lite mer på traven kan du använda dig av ljusa och neutrala ögonskuggor. På så sätt undviker du att tynga ner ögonen och se tröttare ut än du är.

– Om du använder ögonskugga, håll dem åt det nedtonade hållet – välj inte mörkbrunt eller svart, säger Sandy Linter.

5. Lyft brynen

När du ger ansiktet en lättare makeup är det viktigt att inte gömma bort ögonbrynen, som ger mycket form och liv till ansiktet. Borsta upp brynen och fyll i dem med en ögonbrynspenna, innan du applicerar en ögonbrynsgel för att få dem att hålla hela dagen. Applicera sedan lite highlighter under brynet för att ge dem ett extra lyft och en mer vaken blick.

6. Forma med rouge

När det kommer till att applicera rouge är det bra att ha en ”less is more”-attityd – du kommer långt med lite produkt. Sandy Linter menar att en krämrouge är mer smickrande än en puder-dito. Rougen ger form och liv till ansiktet.

Annons

7. Pudra lätt

Du ser mer fräsch och pigg ut med lite lyster i ansiktet, medan ett helt matt ansikte kan uppfattas som livlöst. Var därför försiktig med hur mycket puder du pudrar på i ansiktet.

– Applicera bara puder där du behöver det för att motverka glans, säger Linter, och påminner om att använda en fluffig borste och lätt hand.

8. Pricken över i:et med läppstift

Med lite färg på läpparna får ansiktet genast mer liv, och upplevs som piggare och mindre glåmigt. Testa ett rött eller rosa läppstift om du känner dig bekväm med det!

Annons