smink mogen hy
Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknep
0:54

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknep

(0:54)

Slå på ljud

1. Ljusa upp med concealer

Den viktigaste produkten för att se piggare ut är concealer. Men använd inte bara concealer under ögonen för att få bort mörka ringar – produkten kan också användas för att se piggare ut i hela ansiktet.

– Använd concealer som highlighter i ögonvrån, intill näsroten. Det kommer ljusa upp området och ge det liv.

2. Få ögonen att ”poppa” med kajal

Vill du få en mer vaken blick kan det vara bra att fokusera på övre delen av ögat med hjälp av kajal eller eyeliner.

– Måla en tjockare kajal än du gör i vanliga fall på övre fransraden, och ha nästan ingen kajal nertill alls. Det lyfter upp blicken på alla som kollar på dig, säger Sandy Linter.

7 snabba skönhetsknep – så blir du redo för festen

3. Fokus på övre fransraden

När det kommer till dina ögonfransar ska du hjälpa dem peka uppåt och inte utåt, genom att böja dem med en franstång. Applicera sedan rikligt med mascara till de övre fransarna.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

4. Omfamna de ljusa ögonskuggorna

För att hjälpa blicken ännu lite mer på traven kan du använda dig av ljusa och neutrala ögonskuggor. På så sätt undviker du att tynga ner ögonen och se tröttare ut än du är.

– Om du använder ögonskugga, håll dem åt det nedtonade hållet – välj inte mörkbrunt eller svart, säger Sandy Linter.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

5. Lyft brynen

När du ger ansiktet en lättare makeup är det viktigt att inte gömma bort ögonbrynen, som ger mycket form och liv till ansiktet. Borsta upp brynen och fyll i dem med en ögonbrynspenna, innan du applicerar en ögonbrynsgel för att få dem att hålla hela dagen. Applicera sedan lite highlighter under brynet för att ge dem ett extra lyft och en mer vaken blick.

Ögonbrynsformen som gör att du ser piggare ut

6. Forma med rouge

När det kommer till att applicera rouge är det bra att ha en ”less is more”-attityd – du kommer långt med lite produkt. Sandy Linter menar att en krämrouge är mer smickrande än en puder-dito. Rougen ger form och liv till ansiktet.

7. Pudra lätt

Du ser mer fräsch och pigg ut med lite lyster i ansiktet, medan ett helt matt ansikte kan uppfattas som livlöst. Var därför försiktig med hur mycket puder du pudrar på i ansiktet.

– Applicera bara puder där du behöver det för att motverka glans, säger Linter, och påminner om att använda en fluffig borste och lätt hand.

8. Pricken över i:et med läppstift

Med lite färg på läpparna får ansiktet genast mer liv, och upplevs som piggare och mindre glåmigt. Testa ett rött eller rosa läppstift om du känner dig bekväm med det!

Mest läst