Efter reklamen: Skönhetstrenderna vi lämnar i 2021

Slå på ljud

Det är ingen hemlighet att ögonbryn gör stor skillnad för ansiktet. Om du har tjocka eller tunna ögonbryn gör att ansiktet uppfattas på olika sätt, och detsamma gäller vilken form ögonbrynen har – om du väljer att forma dem, och vilken form de har utan att du gör något alls.

Olika personer har olika förutsättningar när det kommer till ögonbryn. Medan vissa föds med fylliga ögonbryn har andra aldrig haft särskilt många strån ovanför ögonen. Eller så har man haft fylliga bryn från början som hätskt noppats bort i ungdomen och sedan aldrig kommit tillbaka igen.

De senaste åren har det varit riktigt trendigt med fylliga bryn, och många stylar upp brynen för att göra dem så buskiga som möjligt. I samband med att trenderna från millenieskiftet kommit tillbaka in i värmen den senaste tiden har det dock blivit allt vanligare med tunna ögonbryn igen.

Jennifer Anistons retrofrisyr – tog tillbaka håret från 90-talet

Så gör du att ansiktet ser piggare ut

Om du kämpar med att ditt ansikte ser trött ut, och inte riktigt speglar ditt piggare inre, så kan det faktiskt hjälpa markant att styla om ögonbrynen. Ett rakt ögonbryn, där änden går rakt ut snarare än sluttar neråt ger en piggare och mer vaken blick, medan ett bryn som är för böjt i änden kan dra ner ansiktet och göra att du ser trött ut.

Emma Watson har länge haft ganska buskiga och raka bryn.

John Angelillo/UPI/Shutterstock

Hur gör du då för att enkelt få till det rakare brynet? Det beror lite på hur dina ögonbryn ser ut från början. Något som blivit allt vanligare är att man noppar bort ögonbrynsänden för att kunna rita dit den som man vill ha den. Känns det extremt kan du i alla fall tänka på att inte måla i ett för högt ögonbrynsvalv, utan använda dig av din valda ögonbrynsprodukt – förslagsvis en penna av något slag – för att göra ögonbrynet lite rakare.

7 snabba skönhetsknep – så blir du redo för festen

Källa: New beauty.

Mest läst